Jollei osata, niin sitten opetellaan

Näyttely

–Ajateltiin ensin, että annetaan näyttelyn nimeksi Ei me osata, siksi, että niinhän useimmat meistä ajattelevat, kun edessä on joku uusi asia, taustoittaa Takatikki-käsityöyhdistyksen Riitta Härkälä.
Sitten selvisi, että joku muu oli ehtinyt pitää Porissa näyttelyn samalla teemalla. Takatikkiläiset päättivätkin muuttaa asennetta. He nimesivät näyttelyn otsikolla Mehän osataan!
–Ja sitten jos ei jotain osata, niin sitten opetellaan, Härkälä lainaa yhtä ystäväänsä.

Huittisten kirjaston helmikuun näyttelyyn Takatikin naiset ovat tuoneet tilkkutöitä, peitteitä, seinävaatteita, tyynyjä, räsynukkeja, mustekaloja ja matoja, nypläyksiä, ristipistotöitä ja kirjansidontaa... Tekijöiden lista on noin kymmenen nimen mittainen.
Osa töistä on yksittäisten takatikkiläisten tekemiä, osa on tehty yhdessä. Käsitöitä on tehty niin kotona kuin yhteisissä kokoontumisissa.

Takatikkiläiset tekevät kokoontumisissaan kaikenlaista mitä keksivät.
–Taannoin tuli mieleen, että jos tekee yhden pienen käsityön per kuukausi, se on 12 käsityötä per vuosi. Ja jos tekijöitä on kymmenen, niin vuoden saalis on 120. Sekalaiset käsityöt voi sitten pakata matkalaukkuun ja sitä voisi kierrättää ”näyttelyinä” erilaisissa paikoissa, Härkälä kertoo.
Huittisten kirjaston näyttelyssä matkalaukun käsityöt ovat kuitenkin esillä vitriinissä.
–Emmekä me kaikki tehneet yhtä käsityötä per kuukausi, Härkälä myöntää.

 

 

Tilkkutyö Anna-Maija Laakson tapaan.
Pe 15.2. - 28.2.
Huittisten kirjasto