Erkki Nuutisen kuvakulmia

Näyttely

Huittisten museon kesänäyttely nostaa esille Erkki Nuutisen (1906–1988) valokuvia Huittisista.
Savolaissyntyinen Nuutinen tuli opettajaksi Lauttakylän yhteiskouluun 1927. Opettajan työnsä ohella hän toimi 1947–1956 Satakunnan Kansan asiamiehenä ja toimittajana Huittisten ympäristössä.

Hän oli innokas valokuvaaja. Toimittaja-aikanaan hän tallensi kamerallaan paitsi uutistapahtu-mia, myös paikallista arkea – ihmisiä, työtä ja maisemia
Nuutisen tytär Anneli Asplund muistelee ”Erkki lähti kiireesti liikkeelle, kun jotain kuvattavaa ja uutisjuttua oli tarjolla. Hänellä oli polkupyörä, miestenpyörä tietenkin. Housunpuntteihin hän pani usein pyykkipojat, etteivät jääneet kettinkien väliin”.

Nuutisen perikunta lahjoitti 1989 Huittisten museolle yli 2 000 negatiivia ja valokuvaa, jotka Nuutinen oli kuvannut pääasiassa toimittajavuosinaan. Negatiiveista on poimittu näyttelyyn viitisenkymmentä kuvaa.
–Valintojen tekeminen oli vaikeaa, sillä kaikki kuvat ansaitsisivat paikkansa näyttelyssä. Nostimme esiin Nuutiselle läheisiä teemoja, jotka myös johdattavat katsojan sodanjälkeisten vuosien Huittisiin, kertoo museonjohtaja Satu Rantala.

Lokakuun loppuun auki oleva näyttely avataan kansainvälisenä museopäivänä lauantaina 18.5.. Avajaistilaisuudessa Nuutisen tytär kertoo lisää muistojaan isänsä lehtimiesajoilta.
Avajaispäivänä museoon on vapaa pääsy koko päivän ajan.

 

 

Näyttely avoinna 31.10. asti; la–su klo 12–16 ja kesä–elokuussa myös ti–pe klo 12–17

 

Kakkostien tekoa 1950-luvun puolivälissä. Kuva: Erkki Nuutinen
La 14.9. - 31.10.
Huittisten museo