Luonto yhdistää Loimaan likkoja

Näyttely

Taina Kaarto ja Oili Saarikko ovat tuotteliaita harrastetaiteilijoita. Nämä taiteilijanaiset tutustuivat toisiinsa Loimaan Taideseurassa.

–Meillä juttu luisti heti, Oili Saarikko muistelee.

–Lisäksi teoksemme ovat riittävän poikkeavia. Ne eivät riitele keskenään, Taina Kaarto jatkaa.

Erilaisuuden, mutta varmasti myös ystävyyden takia, Huittisten kirjastossa esillä oleva yhteisnäyttely ei suinkaan ole parin ensimmäinen.

–Luonto yhdistää Loimaan likkoja, Saarikko tuumaa.

Kaarto on harrastevalokuvaaja, joka käsittelee valokuviaan tietokoneella ja usein maalaa akryylimaaleilla vielä kuvien päälle. Hän myös yhdistelee kuvia keskenään.

–Saatan lisätä metsästä otettuun kuvaan lintuja toisesta valokuvasta.

Taiteilijan uraa on takana kuutisen vuotta.

Saarikko sen sijaan on maalannut yli 20 vuotta. Hän aloitti harrastuksen öljyväreillä, mutta viimeiset 10 vuotta hän on käyttänyt akvarelleja.

Kaksikosta Kaarto panostaa rohkeammin väreihin, Saarikko taas luottaa hillittyihin pastellin sävyihin.

Molemmat ovat varsin tuotteliaita harrastetaiteilijoita. Kaarton käsissä voi syntyä kolmekin teosta viikossa, Saarikko luo taulun per viikko.

–Työstövaiheessa saa purkaa omaa pahaa oloa, kiukkua, mutta myös ilon kautta teoksia syntyy, he pohtivat.

Kirjaston yhteisnäyttelyssä esillä olevat taulut ovat myynnissä.

–Tauluja pitäisi nyt saada pois kodin nurkista pyörimästä, naiset toteavat kuin yhdestä suusta.

Laulaja Lauri Tähkää fanittava Kaarto on tehnyt tauluja faneille, mutta myös laulajalle itselleen. Ja kun presidentti Sauli Niinistö vieraili Loimaan torilla, sai hän kotiin viemisiksi Laulujoutsen-työn.

–Presidentin puoliso, rouva Jenni Haukio odotti silloin Aaro-poikaa. Toivon, että Suomen kansallislinnusta kertova työ olisi päätynyt lastenhuoneen seinälle.

 

 

Loimaan likat Taina Kaarto (vas.) ja Oili Saarikko ovat ennenkin pitäneet yhteisnäyttelyitä. Huittisten kirjastossa on nyt esillä kattava kokoelma akvarelleja, maalauksia ja taidevalokuvia.
To 13.6. - 28.6.
Huittisten pääkirjasto