Kaikille avoin puutarhajuhla Lauhassa

Festivaali

Maamiesseuran järjestämä Lauhan Lähiruokafestivaali järjestetään jälleen elokuussa. Palkitun tapahtuman tuottaja Annika Eklöf kertoo, että tänä vuonna on kuunneltu tarkalla korvalla kävijöiden palautteita. Pääosassa on edelleen ruoka.

–Kävijät toivoivat esimerkiksi juhlavampaa noutopöytäravintolaa, josta saisi etukäteen varattua paikat. Tämän toiveen pitopalvelu Asko Tenkanen toteuttaa nyt sisätiloihin, Eklöf kertoo.

Perjantaina alkavan tapahtuman tuottajatorin aukioloaikaa toivottiin myöhemmäksi. Nyt tori on auki kello 17–20.

–Työpäivän jälkeenkin ehtii siis hyvin. Tuottajia on tähän mennessä ilmoittautunut 16.

Eklöf lupaa vielä, että ruokakojuihin on tulossa uudenlaisia makumaailmoja. Maahanmuuttajat Irakista, Afganistanista ja Thaimaasta toteuttavat lähiruokaraaka-aineista omien maittensa reseptejä.

Viime vuonna tapahtumassa kävi arviolta 5 000 henkeä. Eklöfin mukaan kävijämäärä yllätti iloisesti ja ylitti odotukset. Tälle vuodelle tavoitteeksi on asetettu maltilliset 3 000 henkeä.

–Sää vaikuttaa aina kävijämääriin.

Eklöf mainitsee, että perjantai-iltana järjestetään tanssit, jolloin musiikista vastaa Petri Kiiski ja Vastarannan pojat.

Lauantai-iltana festivaaleilla esiintyy rockyhtye Pimeys, jonka nokkamies Pekka Nisu on Lauhasta kotoisin.
Lauhan Lähiruokafestivaalit 23.–24.8. Maijapirtillä Huittisissa. Maksuton festaribussi kuljettaa kävijöitä Huittisten keskustasta festivaaleille ja takaisin. Tapahtuma on maksullinen.

Lähiruoka monessa muodossa on jälleen pääosassa Lauhan festivaalilla. Viime kesänä Henri Savolainen maistatti festarivierailla Lauhan nimikkolenkkiä.
Pe 23.8. - 24.8.
Maijapirtti