Sataperhe kouluttaa lisäaikuisia Huittisissa

Vapaaehtoistoiminta

MLL:n Satakunnan piirin Sataperhe kouluttaa Huittisissa loka-marraskuun vaihteessa vapaaehtoisia tukemaan lapsiperheitä arjessa.

–Vauva valvottaa, murkku mellastaa, kumppani kiukuttaa, suru satuttaa, parisuhde puuttuu, kiire kuristaa, työ tuntuu taakalta, arki alkaa ahdistaa… Lapsiperheen arkisia tilanteita, joihin ei tarvita ammattiauttajaa, vaan tavallista aikuista kuuntelemaan, ymmärtämään, juttelemaan, lisäkäsiparia leikkimään, lukemaan, leipomaan, aikuista, jolla olisi joskus aikaa viedä lapsi puistoon, kirjastoon, makkaran paistoon, taustoittaa koordinaattori Merja Haaksiluoto.

–Tavalliset lapsiperheet kaipaavat lisäaikuista, joka antaa aikaansa ja kulkee perheen elämässä mukana kappaleen matkaa. Perheillä ei ehkä ole luonnollisia sukulais- tai ystäväverkostoja, toinen vanhemmista on reissutyössä, perheessä on vain yksi vanhempi tai perhe elää muutoin ruuhkavuosia, eikä jokaiselle lapselle riitä tarpeeksi aikuisen aikaa, hän jatkaa.

Maksuton koulutus  toteutetaan ensimmäistä kertaa Huittisissa.Se on suunnattu Huittisten lisäksi Kokemäen, Säkylän, Euran ja Harjavallan asukkaille. Muualla Satakunnassa on koulutettu jo 47 vapaaehtoista.

Sataperhe kouluttaa tavallisia aikuisia toimimaan lapsiperheissä varamummina, -vaarina, perhekummina, ai-kuiskaverina tai tukihenkilönä.

–Koulutus ei sido osallistujaa tulemaan mukaan toimintaan, vaan vapaaehtoinen päättää itse millaisena tukena hän haluaa toimia, Haaksiluoto korostaa.
–Koulutuksessa emme istua pönötä luennolla, vaan tutustumme toimintaan, toisiimme ja ehkä myös lisää omaan itseemme toiminnallisen tekemisen kautta, koordinaattori lupailee.

Lisää Sataperhe-asiaa täällä
 

Vapaaehtoiskoulutus ti 30.10., to1.11., ti 6.11. ja la 10.11., ti ja to klo 17–19 ja la 9–15
Ennakkoilmoittautuminen

Ti 30.10. - 10.11.
Kahvila Onnenkenkä Rekikosken matkailu- ja vapaa-aikakeskuksessa