Valokuvissa jylhää luontoa

Näyttely

Ensin oli vaellus. Sitten kirjoittaminen. Sen jälkeen tuli valokuvaus.
Tammikuussa tamperelaisen luontokuvaajan ja tietokirjailijan Harri Ahosen kuvia on esillä Huittisten pääkirjastossa. Kuvat ovat peruja Ahosen vaelluksilta Pohjois-Norjan rannikolta. Näyttelyn lisäksi vaeltajan maisemakuvia voi nähdä vuonna 2017 julkaistusta Pohjois-Norjan rannikkoreitit -kirjasta.

Ke 16.1. - 30.1.
Huittisten pääkirjaston Hermanni-sali

The Game -hankkeen päätöksessa mukana Roni Back

Tilaisuus

Digiä ja robotiikkaa huittislaisille, säkyläläisille. euralaisille ja ylänelaisille nuorille tarjonneen The Game -hankkeen päätöstilaisuus on Säkylässä keskiviikkona 23.1.

-Tilaisuudessa palkitaan stipendein The Gamen suunnittelukilpailuun osallistuneiden nuorten laatimat parhaat suunnitelmat. Jaossa on kolme palkintoa, kertoo projektipäällikkö Hannele Lehtinen.

Paikalla tilaisuudessa on myös Youtube-tähti Roni Back. Hän kertoo tubetuksen ja vloggauksen somevälineistä sekä digiosaamisesta.

Ke 23.1. klo 17:30
Ravintola Myllynkivi, Kivenhakkaajantie Säkylä

Seurat Huittisissa

Tilaisuus

Seurat Huittisissa torstaina 24.1.Tilaisuudessa puhuvat Antti Koivuniemi sekä Lähetysavun aktiivit.

Avustustavaran keräysauto paikalla klo 17–18. Tarkoitusta varten voi tuoda muun muassa liina- ja vuodevaatteita, vaatteita, jalkineita sekä kuivaa ruokatavaraa.

To 24.1. klo 17:30
Huittisten seurakuntakeskus

Terveysharjoituksia kiinalaisittain Perjantaipaussissa

Tilaisuus

Kevään ensimmäisessä perjantaipaussissa 25.1. tutustutaan myös konkreettisesti kokeillen taiji-liikuntaan Leena Vilposen johdolla.
Liki 30 vuotta taijiita harrastanut Vilponen antaa myös perinteisen kiinalaisen lääketieteen mukaisia vinkkejä ja ohjeita terveyden ylläpitoon ja itsehoitoon.

Taiji-liikunta perustuu kamppailu- ja itsepuolustustaitoihin, perinteiseen kiinalaiseen lääketie-teeseen sekä luonnonmukaiseen taolaiseen filosofiaan.

Sataopiston ja Huittisten kirjasto- ja kulttuuripalveluiden järjestämään tilaisuuteen on vapaa pääsy.
 

Pe 25.1. klo 17:00
Huittisten pääkirjasto

Keidasmessut jatkuvat taas

Tapahtuma

Kevään ensimmäinen huittislainen Keidasmessu on sunnuntaina 27.1.seurakuntakeskuksessa.

Messussa pastori Kimmo Malinen puhuu aiheesta Uskon lahja.
”Usko on syvä, ainutlaatuinen suhde Luojaamme. Se on elämän kantava perusvoima, joka on tarkoitettu meille jokaiselle.”

Tilaisuuden musiikista vastaa Hilkka Iso-Rautio ylistysryhmineen.

Keidasmessut jatkuvat kevään ajan kerran kuukaudessa.

Lapsia varten on messun ajaksi järjestetty puuhapaikka.

Su 27.1. klo 16:00
Huittisten seurakuntakeskuksen Birgitta-sali

Titi-kirjaa juhlitaan sanoin ja sävelin

Tilaisuus

Opettaja ja kulttuurivaikuttaja Aino ”Titi” Nurmesta kertovan Piirilauluista lampaanpolskaan -kirjan valmistumista juhlitaan Lauttakylän lukion vanhan puolen juhlasalissa tiistaina 29.1.

Ti 29.1. klo 17:00
Lauttakylän lukion vanhan osan juhlasali

Satakunnan Hankintatreffit Huittisissa

Tapahtuma

Huittisissa 30.1. järjestettävät Satakunnan Hankintatreffit auttavat yrityksiä löytämään uusia yhteistyökumppaneita.

Maakunnan pk-yritykset voivat tavata oman alueen julkisia hankintoja tekeviä tahoja ja esitellä omaa yritystoimintaansa ostajille. Hankintatreffit tarjoavat myös mahdollisuuden kysyä ja keskustella tulevista kilpailutuksista ja yhteistyömahdollisuuksista.

Ke 30.1. klo 15:00 - klo 19:00
Huittisten kaupungintalon valtuustosali

Ikäihmisten palvelut esittäytyvät

Tilaisuus

Huittisten kaupungintalon aulassa on 31.1. mahdollisuus tutustua kaupungin tarjoamiin ikäihmisten palveluihin. Paikalla ovat muun muassa geronomi Minna Kollin, omaishoidon edustaja, kotikuntoutuksen fysioterapeutti Anu Lindroos, kotiutushoitaja Pirkko Mäkinen ja vs. vanhustenhuollon johtaja Jaana Siltanen.

Yli 70-vuotiaille huittislaisille jaetaan liukuesteitä, joita on kuitenkin rajoitettu määrä. Liukuesteiden hakijoilla on oltava mukana jokin henkilötodistus. Tutustumistilaisuuden järjestää kaupungin Ikäihmisten palvelut

To 31.1. klo 12:30 - klo 15:00
Huittisten kaupungintalon aula

Pidot pirtissä kansanmusiikkitapahtuman teemana

Tapahtuma

Äetsän kansanmusiikkitapahtumassa juhlitaan tällä kertaa teemalla Pidot pirtissä. Koko tapahtuma järjestetään teeman kunniaksi Kinnalan Koukulla Sastamalan Kiikassa. Koukun päärakennus on kaksisataa vuotta vanha.

La 2.2. - 3.2.
Kinnalan Koukku Kiikassa, Haapaniementie 21 Sastamala

Ministeri Saarikko vihkii uuden liikuntahallin

Avajaispäivä

Huittisten uuden liikuntahallin, Tahto Areenan vihkiäispäivänä 10. helmikuuta ohjelma alkaa puolilta päivin. Huittisten kaupunki järjestää päivällä vihkiäistilaisuuden, jonka jälkeen areenalla nähdään ensimmäinen LP-Vampulan kotiottelu. Areenan vihkii käyttöön peruspalveluministeri Annika Saarikko ja ottelussa avauspuheen pitää OP Pohjolan pääjohtaja Timo Ritakallio.

–Vihkiäistilaisuus on kuntalaisille avoin ja ennen varsinaista juhlaa järjestetään yleisölle tutustumiskierroksia, kertoo hallintosihteeri Leena Hakanen.

Su 10.2.
Huittisten uusi liikuntahalli

Sivut