Kirjastosta oppia internetin käyttöön ja sähköiseen asiointiin

Opastus

Huittisten pääkirjastossa saa marraskuun 6. päivästä lähtien maksutonta ryhmäopastusta viikoittain vaihtuvista aiheista.
Ensimmäisellä kahden tunnin mittaisella kerralla tutustutaan selaimiin, tiedonhakuun ja tietoturvaan. Seuraavalla viikolla harjoitellaan sähköpostitoimintoja. Kolmannen viikon aiheena ovat erilaiset laitteet, kuten älypuhelimet ja tabletit. Viimeisellä kerralla esitellään netistä löytyviä "viihdepalveluita", esimerkiksi Yle Areenaa ja vastaavia.
–Kysymyksille ja toiveille on myös jätetty tilaa, toteaa ohjaaja Emil Eskolin.

Ti 6.11. - 30.11.
Huittisten pääkirjasto

Diabetespäivänä mitataan verensokeria ja valaistaan vesitorni

Tapahtuma

Maailman diabetespäivää vietetään aina 14.11. Päivän tarkoituksena on kiinnittää maailmanlaajui-sesti huomiota diabetekseen, toisaalta kyse on diabeteksen kanssa elävien vuotuisesta juhlapäivästä. Tänä vuonna päivän teema on Mitä jaloillesi kuuluu?

Ke 14.11. klo 14:00 - klo 19:00
K-Supermarket Lautturi, Huittinen

Lintusen huilu soi kynttilän kajossa

Konserttikiertue

Huittislainen Sanni Lintunen on suunnitellut kaiken valmiiksi. Tietysti huilukonserttinsa ohjelmiston, mutta myös sinivalkoisen iltapukunsa ja sen, että klassinen musiikki soi kirkossa kynttilän valossa.

Ohjelmistossa on muun muassa Johan Sebastian Bachia ja Camille Saint-Saensia,
–Ja tietysti Gabriel Fauréta.
Konsertin ensimmäisen osan toiseksi viimeinen kappale on Lintusen ikisuosikki Faurén Pavane.

To 15.11. - klo 18:00
Muun muassa Huittisten kirkko

Marttyyrien Äänen Hannu Lahtinen Huittisiin

Tilaisuus

Marttyyrien Äänen toiminnanjohtaja Hannu Lahtinen vierailee Huittisissa 15.11. ja kertoo uskonsa tähden vainotuista kristityistä.

–Kristityt ovat maailman vainotuin uskonnollinen ryhmä. Jopa 350 miljoonaa kristittyä elää eri asteisen uskonnollisen vainon alla. Vainolla tarkoitetaan erilaisia rajoituksia, syrjintää tai vihamielisyyttä, jota joutuu kokemaan kristillisen vakaumuksen vuoksi. Pahimmillaan vaino voi johtaa vankilatuomioihin, väkivaltaan ja kuolemaan. Ankarinta kristittyjen vaino on ollut viime vuosina maailman suljetuimmassa maassa, Pohjois-Koreassa, Lahtinen sanoo.

To 15.11. klo 18:00
Huittisten seurakuntakeskus

Sarkiaa sanoin ja sävelin

Tilaisuus

Tapahtuma Kaarlo Sarkian muistoksi Kiikan seurakuntatalolla torstaina 15.11.
Runoilijan sanoja esittävät Elisa Junttilan johtama Kamarikuoro sekä Sarkia-Seuran lausuntaryhmä.

Kaikille avoimen tilaisuuden järjestävät Sastamalan Opisto ja Sarkia-Seura.

To 15.11. klo 18:00
Kiikan seurakuntatalo

Huittisissa Ooppera- ja Laatukinoa

Elävä kuva

Kinoset jatkaa Oopperakino-sarjaan niin Huittisten Kinossa kuin Kinosetin Sastamalan, Loimaan ja Someron elokuvateattereissa.

Tämän syksyn oopperoita ovat Giocomo Puccinin Tosca ja Wolfgang Amadeus Mozartin Ryöstö Seraljista.

Martina Serafinin tähdittämä Tosca esitetään 29.9. klo 13 ja 4.10 klo 18. Ryöstö Seraljissa -oopperan aika on 17.11. klo 13 ja 22.11. klo 18.

 

Kinosetin syksyyn mahtuu myös laatuelokuvien sarjakino.

17.9. alkaneessa sarjassa esitetään 1.10. Tom Volfin ohjaama Maria by Callas ja 22.10. Sebastián Lelionin Tottelemattomuus.

La 17.11. - 22.11.
Kino 1-2, Huittinen

Kokemäenjoki puhuttaa seminaarissa

Tapahtuma

Kokemäenjoen tulevaisuutta hahmotteleva Vesivisio on teemana Kokemäenjoen äärellä  -seminaarissa Porin yliopistokeskuksella 21.11.

Seminaarin tavoitteena on herättää keskustelua siitä, mitä kestävä käyttö Kokemäenjoen vesistöalueella on sekä miten eri käyttömuodot tulisi sovittaa yhteen.

Lyhyiden alustusten ja keskusteluiden ohella seminaarin yhteydessä järjestetään posterinäyttely. Näyttelyssä alueen toimijoilla  – esimerkiksi kunnat, tutkimuslaitokset ja kyläyhdistykset – on mahdollisuus esitellä omaa työtään Kokemäenjoen kestävän käytön edistämiseksi.

Ke 21.11. klo 14:00
Porin yliopistokeskus

Koukkuja ja kertomuksia

Kokoontuminen

Huittisten kirjastopalvelut ja Takatikki ry järjestävät syksyn aikana Tarinakoukkuja, jotka yhdistävät käsitöitä ja lyhyitä tarinoita, joita kuunnellaan joko äänikirjoista tai luettuna.
Tarinakoukun tavoitteena on koota yhteen erilaisia ihmisiä yhdessäoloon ja tuoda iloa ja valoa pimeimpään vuodenaikaan.

Osallistujat voivat tehdä omia käsitöitään tai vaan kuunnella tarinoita. Tarinavinkkejä voi esittää kirjastolle.

Ke 24.10. klo 17:00
Huittisten kirjaston Hermanni-sali
Ke 21.11. klo 17:00

Vertaistukea yrittäjien työssäjaksamiseen

Vertaistukiryhmä

Huittisissa on alettu kiinnittää huomiota yrittäjien parempaan jaksamiseen. Työpeili on elokuussa 2017 käynnistynyt Euroopan sosiaalirahaston ja SAMK:n tukema hanke, jossa pienyrittäjien vertaistuki on keskeisessä asemassa. Satakunnassa hankkeen tiimoilta on perustettu viisi ryhmää hieman eri näkökulmista.

−Tämä Huittisten ryhmä on ainoa, jonka avulla tuotetaan pelkästään työhyvin-vointia. Kokoonnumme keskustelemaan työhön liittyvistä asioista lähinnä juuri sen jaksamisen näkökulmasta, Ismo Rautavuori kertoo.

Ke 28.11. klo 18:30
Suomen Akuuttipalvelut Oy:n tiloissa, Oravakuja 1 Huittinen