Satumaisia kuvia

Näyttely

–Tarkoitus on innostuttaa ikä- ja muitakin ihmisiä palaamaan lapsuuden satumaailmaan ja tarinoihin, jotka elvyttävät muistoja ja mielikuvia, sanoo Katri Kulmala. Puhe on Huittisten kirjaston eteisaulan helmikuuksi pystytetystä satukorttinäyttelystä.

Satukorttien näyttelyä edelsi helsinkiläisen Käpyrinteen palvelutalon vapaaehtoistoimijoiden tuottama On iltasadun aika -opas.
–Oppaan saaman suosion innoittamana päätettiin koota satupostikorttien näyttely, Kulmala kertoo.
Oppaanteon aikana hän työskenteli Käpyrinteessä. Tällä hetkellä Kulmala on vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Helsingin Mikaelin seurakunnassa.
Kiertonäyttelyn kymmenet ja taas kymmenet kortit on koottu Heidi Nummilan kokoelmasta. Kortit on jaettu kymmeneen tauluun, joista jokainen on omistettu satuaiheelle, kirjailijalle tai kuvittajalle.

Esillä on kortteja Sakari Topeliuksen, Hans Christian Andersenin ja Astrid Lindgrenin saduista ja kertomuksista. Lisäksi on kortteja Punahilkasta ja prinsessoista sekä peikoista ja karhuista.
Oman kuvataulunsa on saanut niin kuvittaja Elsa Beskow kuin joukko tämän ajan kuvittajia. Esillä on myös uusien tarinankirjoittajien, esimerkiksi Mauri Kunnaksen korttikuvia.
–Satukuvitukset tarjoavat myös taiteellista ja kulttuurihistoriallista nautintoa, Kulmala muistuttaa.

Hans Arnoldin peikkokortti.
To 8.2. klo 12:30 - 27.2. klo 19:00
Huittisten pääkirjaston eteisaula