Kovaa ja pehmeää taidetta

Näyttely

Kulttuurikeskus Wanha Meijeri täyttyy kesäkuussa lasista ja neuleista. Lähinnä Helsingissä näyttelyitä järjestäneet Ilse Lindqvist ja Yrsa Ranki hakevat nyt palautetta ja uutta yleisöä kehäkolmosen ulkopuolelta. Kaksossisarten yhteistyö alkoi aikanaan siitä, että Ranki ehdotteli siskolleen, mitä kaikkea hän voisi tehdä, johon Lindqvist hieman hermostui ja kehotti kokeilemaan itse, mikäli luuli sen olevan niin helppoa. Ranki tarttui haasteeseen, ja kohta 40 vuotta lasin kanssa työskennellyt Lindqvist uhrasi ison osan ajastaan siskonsa opettamiseen. Yhteistyö toi tekemiseen kuitenkin aivan uuden aspektin. Esimerkiksi isompia töitä on vaikea tehdä yksin.

–Lähes kaikki, mitä mä tiedän lasista, on Ilsen opettamaa, Ranki kertoo.

Kumpikin siskoksista on kiinnostunut siitä, miten lasi ja valo käyttäytyvät yhdessä. Yhdistävä tekijä on myös esineiden funktionaalisuus. Rankia inspiroi tällä hetkellä jään olemus, kun taas Lindqvistin töissä lasi yhdistyy tällä hetkellä usein muihin materiaaleihin.

Samaan aikaan viereisessä galleriassa neulesuunnittelijana tunnetulta Marika Niskaselta on esillä neuleiden lisäksi myös älypuhelimella valmistettuja taideprinttejä.

 

Galleria K: Marika Niskanen: Taidetulosteita ja neuletekniikalla tehtyjä koruja sekä hattuja.

Galleria A: Ilse Lindqvist ja Yrsa Ranki: Taidelasia ja koruja.

Galleriat avoinna ma-pe klo 10-17, la klo 10-13 sekä kurssien ja tapahtumien yhteydessä

 

 

Kulttuurikeskus Wanhassa Meijerissä on kesäkuun ajan nähtävissä muun muassa Ilse Lindqvistin lasitaidetta.
Ti 19.6. - 23.6.
Kulttuurikeskus Wanha Meijeri, Sastamala