Dollytex-nukkeja Äetsän kirjastossa

Näyttely

Mervi Myllymaan kokoelmista koottu näyttely otsikolla Nuket ovat lapsiani on esillä Äetsän kirjaston vitriineissä 18. lokakuuta asti.

Esillä on Dollytex-nukkeja.

Ke 28.8. - 18.10.
Äetsän kirjasto

Enrico Mazzonen kuvataidetta pääkirjastossa

Näyttely

Raumalla asuva ja työskentelevä Mazzone on varsinkin viime vuosina tullut tun-netuksi valtavasta lyijykynätyöstä, jota hän on tehnyt muun muassa Matkahuollon tyhjässä hallissa ja nyttemmin muutama metri kerrallaan pienemmissä tiloissa Sepän talossa. 97 metriä pitkän ja neljä metriä korkean katkeamattoman työn pitäisi suunnitelmien mukaan olla valmis parin vuoden aikana.

Ma 2.9. klo 09:00 - 28.9. klo 15:00
Huittisten pääkirjasto, Lauttakylänkatu 26

Erkki Nuutisen kuvakulmia

Näyttely

Huittisten museon kesänäyttely nostaa esille Erkki Nuutisen (1906–1988) valokuvia Huittisista.
Savolaissyntyinen Nuutinen tuli opettajaksi Lauttakylän yhteiskouluun 1927. Opettajan työnsä ohella hän toimi 1947–1956 Satakunnan Kansan asiamiehenä ja toimittajana Huittisten ympäristössä.

La 14.9. - 31.10.
Huittisten museo

Tiejuhla Rekikoskella

Tilaisuus

Rekikosken Kylätalolla pidetään lauantaina 21.9. tiejuhla kunnostetun Rekikoskentien kunniaksi. Juhlassa kuullaan tien historiaa ja Tytti Pihlajamäki esiintyy.

La 21.9. klo 14:00
Rekikosken kylätalo, Huittinen

Tansseilla varoja Joulupuukeräykseen

Tanssit

Kiikan Nuorisoseura järjestää lauantaina 21.9. hyväntekeväisyystanssit Kiikan nuorisotalolla. Esiintyjänä on Jyrki Mäkelä & Cavaljeer.
Tilaisuuden tuotto ohjataan lyhentämättömänä Sastamalan Joulupuukeräykseen. Hyväntekeväisyyskeräyksen tavoitteena on antaa joululahja vähävaraisten sastamalalaisten perheiden lapsille ja nuorille, jotka todennäköisesti muuten jäisivät ilman Joulupukin tuomisia.
Tilaisuus on maksullinen.

Hyväntekeväisyystanssit Kiikan nuorisotalolla la 21.9. klo 19–23

La 21.9. klo 19:00 - klo 23:00
Kiikan nuorisotalo (Törmätie 8,Sastamala)

Rukousyö Rukoushuoneella

Tapahtuma

Lauttakylän rukoushuoneella on maakunnallinen rukousyö Vapahtajan hoidossa 25.–26.9. Tapahtuma alkaa keskiviikkona iltayhdeksän aikaan ja päättyy torstaiaamuna neljän aikaan.

Pääalustajana on rukoilija-evankelista Pertsa Hannula. Hän pitää rukouksesta alustukset kello 21.30 ja noin 23.30.

Osallistujatkin voivat pitää parin minuutin alustuksia jostakin uskonaiheesta. Alustuksilla jaotetaan rukoilua eri aiheiden pariin.

Illalla 22.30 aikaan duo Soili & Eini johdattelee Israel-aiheeseen.

Ke 25.9. klo 21:00
Lauttakylän rukoushuone, Huittinen

Seurat Huittisissa

Tilaisuus

Seurat järjestetään Huittisten seurakuntakeskuksessa torstaina 26. syyskuuta. Tilaisuudessa kerrotaan avustustyöstä ja paikalla on puhujia Lähetysavusta.

To 26.9. klo 18:00
Huittisten seurakuntakeskus

Lähellä Jumalaa – yö kirkossa

Tapahtuma

Huittisten Hullu Yö -tapahtuman yhteydessä 27.–28. syyskuuta Huittisten kirkossa järjestetään vuorokauden mittainen Lähellä Jumalaa -vuorokausi Taivaan Isän läsnäolossa laulaen ja ylistäen. Kirkossa ovet avautuvat perjantaiaamuna kello 8 ja siitä seuraavat 24 tuntia kirkon täyttävät ylistys ja rukous.

Jokaiselle vuorokauden tunnille on luvassa erilaista hengellistä musiikkia ja ylistystä. Kyseessä ei ole 24 tunnin musiikkiesitys, vaan jokainen on tervetullut laulamaan, kuuntelemaan, hiljentymään ja iloitsemaan Herran läsnäolossa.

Pe 27.9. klo 08:00
Huittisten kirkko

Maallikkoelvytystä harjoitellaan Huittisissa

Tapahtuma

Maallikkoelvytystä ja sydäniskurin käyttöä pääsee harjoittelemaan Huittisissa 27. syyskuuta, jolloin on Huittisten Hullun Yön tapahtuma.
Satakunnan sydänpiiri ja Huittisten sydänyhdistys järjestävät Huittisten ABC:lla Kun sydän py-sähtyy, uskalla elvyttää -tilaisuuden, jossa elvytystaitoja pääsee kokeilemaan.

Pe 27.9. klo 13:00 - klo 17:00
ABC Huittinen

"Suun kautta hengittäminen on aikamme terveyskatastrofi"

Hengityspäivä

Hoitava hengitys -kouluttaja Jenni Järvenpää tajusi hengitysluennolla istuessaan, että ikiaikainen opetus isosti hengittämisestä eli keuhkojen täyteen vetämisestä ei olekaan oikea tapa hengittää.

–On väärä käsitys, että elimistö saisi happea sitä enemmän mitä voimakkaammin hengitetään. Jos hengitetään turhan voimakkaasti, elimistön hiilidioksiditaso alkaa laskea.

–Elimistössä tulee kuitenkin olla riittävä määrä hiilidioksidia eli hapen vapauttajaa. Muuten happi pysyy tiukasti kiinni hemoglobiinissa, eikä vapaudu kudoksiin ja elimiin.

La 28.9. klo 10:00 - klo 16:00
Samkin Apparaatti, Huittisten Kuninkaisissa

Sivut