Luonnon ja mielikuvituksen siivekkäitä

Näyttely

–Ykkösharrastukseni on linnut ja maalaaminen ja piirtäminen on tullut mukaan sivuharrastuksena, köyliöläinen Kari Kekki toteaa.

Sarjakuviakin Kekiltä on syntynyt.
–Niitä tein useita vuosia valtakunnalliseen Linnut–lehteen ja Satakunnan linnut –lehteen.

Valtaosassa Kari Kekin töistä linnut on kuvattu tarkasti luonnonmukaisena. Vampulan kirjaston syyskuun näyttelyssä on kuitenkin myös osio, jossa Kekki on antanut mielikuvituksen leikkiä. Niissä töissä nähdään millaisia lintuja luonnossa voisi olla.

Ti 11.9. - 28.9.
Vampulan kirjasto

"Nuket ovat lapsiani"

Näyttely

Kaikki alkoi kasvoista. Silmät suuret, posket pyöreät, ripset pitkät, pienet huulet törröllään.

–Lapsenomaisuus nuken kasvoissa... Siinä on jotain, joka lukitsee katseen, kiikkalainen nukkekeräilijä Mervi Myllymaa perustelee harrastustaan.

Useita kymmeniä vuosia kestänyt keräily on johtanut siihen, että Myllymaan omakotitalossa on yli sata nukkea. Espanjalaisia ilmenukkeja, suomalaisia Dollytex-nukkeja, Pipsa-nukkeja, mutta myös paljon, paljon, paljon muita. Nuket ovat aina kiinnostaneet.

Syyskuun loppuun asti osa Myllymaan nukeista on esillä Äetsän kirjastossa.

Ke 19.9. - 28.9.
Äetsän kirjasto

Muistiystävällisiä tekoja milloin vaan

Tapahtumat

Huittisten muistiyhdistys toteuttaa muistiviikolla muistiystävällisiä tekoja yhdessä Huittisten seurakunnan ja Huittisten kaupungin kanssa.

Kirkossa järjestetään sunnuntaina 16.9.Muistimessu. Se on tavallista lyhyempi jumalanpalvelus, jossa lauletaan paljon tuttuja virsiä.
Muistikävely-ulkoilutapahtuma käynnistyy Huhkolinnan pihalta 19.9. Matkan varrella on helppoja muistirasteja. Tapahtumasta saa myös muistineuvoja.
Muistiviikon tilaisuudet ovat kaikille halukkaille avoimia.

Su 16.9. klo 10:00
Huittisten kirkko
Ke 19.9. klo 14:00
Lähtö Huhkolinnan pihalta

Koukkuja ja kertomuksia

Yhdessäolo

Huittisten kirjastopalvelut ja Takatikki ry järjestävät syksyn aikana Tarinakoukkuja, jotka yhdistävät käsitöitä ja lyhyitä tarinoita, joita kuunnellaan joko äänikirjoista tai luettuna.
Tarinakoukun tavoitteena on koota yhteen erilaisia ihmisiä yhdessäoloon ja tuoda iloa ja valoa pimeimpään vuodenaikaan. Osallistujat voivat tehdä omia käsitöitään tai vaan kuunnella tarinoita. Tarinavinkkejä voi esittää kirjastolle.

Ke 19.9. klo 17:00
Huittisten kirjaston Hermanni-sali
Ke 24.10. klo 17:00
Ke 21.11. klo 17:00

Nälkäpäiväkeräyksessä lippaita ja leivänmyyntiä

Tapahtumat

Nälkäpäivää vietetään 20.–22.syyskuuta. Tämän vuoden nälkäpäiväkeräyksellä kerätään varoja SPR:n katastrofirahastoon, josta autetaan äkillisten katastrofien uhreja sekä kotimaassa että ulkomailla.

 

Vampulan SPR:n väki myy Toripuodin naisten leipomia kakkoja torstaina ja perjantaina Vampulan Kauppakulman edessä.

–Leipämyynnin lisäksi meillä on vapaaehtoisia lipaskerääjiä. Lipaskeräys järjestetään myös päiväkodissa ja koulussa, kertoo Vampulan osaston sihteeri Henna Stenfors.

Hän lisää, että Nälkäpäivään liittyvät myös vierailut koulussa ja päiväkodissa.

To 20.9. - 22.9.
Kauppakulman edusta Vampulassa, S-market ja K-supermarket Lautturi Huittisissa sekä Keikyä-talo ja Pehulan tori Sastamalan Keikyässä

Seurat Huittisissa

Tilaisuus

Seurat Huittisten seurakuntakeskuksessa 20.9. Tilaisuudessa on puhujia Lähetysavusta.

To 20.9. klo 18:00
Huittisten seurakuntakeskus

Huittisten museossa mustaa paperia ja pellon piennarta

Näyttely

Taiteilija Emil Cedercreutz (1879–1949) leikkasi siluetteja 5–6-vuotiaasta pojannappulasta lähtien. Lapsena häntä kiehtoivat erityisesti köyliöläisen kotikartanon torpparien 140 hevosta.
–Maatalous olikin yksi aihealueista, joista Cedercreutz teki eniten siluettikuvia. Hän kuvasi paljon maaseudun ja maatalojen päivittäistä elämää ja työntekoa. Silueteissa esiintyi sekä ihmisiä että eläimiä, toteaa museoamanuenssi Satu Tenhonen Emil Cedercreutzin museosta Harjavallasta.

La 22.9. - 28.10.
Huittisten museo

Naisille metsäpäivä Huittisissa

Tapahtuma

Naisille tarjotaan  Huittisissa mahdollisuus saada tietoa metsänhoidosta. Metsäpäivän teemoja ovat taimikonhoito ja harvennushakkuut, joihin tutustutaan ensin teoriassa ja sen jälkeen maastokohteissa.
Teoriaosuus pidetään kaupungintalon valtuustosalissa, mistä lähdetään puolen päivän jälkeen metsään. Päivä päättyy iltapäivällä puoli neljän tienoilla.
Naisten metsäpäivän järjestävät Suomen metsäkeskuksen Ryskettä Lounais-Suomen metsiin -hanke ja MHY Satakunta. Tilaisuuteen on ennakkoilmoittautuminen.

 

La 22.9. klo 09:00 - klo 15:30
Huittisten kaupungintalon valtuustosali ja metsäkohteet

Geokätköilijät siivoilevat Ripovuorella

Tempaus

Satakunnan geokätköilijät tulevat siivoilemaan Huittisten Ripovuorta 22.9.

He toivovat, että mahdollisimman moni muukin tulisi paikalle.
–Tutut ja tuntemattomat, harrastajat ja ne jotka miettivät mitä geokätköily oikein on, luettelee geokätköilijä Erja Mäkelä.

Tempaus on Huittisten ensimmäinen  geokätköilijöiden siivoustapahtuma eli CITO (Cache In, Trash Out).

La 22.9. klo 14:00 - klo 16:00
Huittisten Ripovuori

Yhteislaululla rahat riksaan

Konsertti

Suuren ja innostuneen yleisön Tuulikki-Vampulan lentokentän halliin kerännyt elokuinen yhteislauluilta sai konsertin järjestäneet tahot lyömään hynttyynsä yhteen toisenkin kerran – tällä kertaa Risto Ryti -salissa.
Konsertti sai ylevämmänkin tarkoituksen, kun järjestäjät saivat vinkin Huittisten ikäihmisille haaveillusta riksasta. Nyt tilaisuuden tuotto ohjataankin lyhentämättömänä tähän tarkoitukseen.

Su 23.9. klo 15:00
Risti Ryti -sali

Sivut