Kuvataidekisassa taiteiltiin oma maailma

Näyttely

Maailmaan mahtui vaikka mitä, kun huittislaiset peruskoululaiset osallistuivat taideseura Indigon kuvataidekilpailun otsikolla Minun maailmani. Oman maailmansa sai saattaa paperille millä tekniikalla tahansa.

1–3-luokkien sarjassa voiton vei Loiman koulun kakkosluokkalainen Mico Massa. Loiman koulun oppilaita olivat myös kakkoseksi tullut Mia Sillanpää ja kolmonen Kiira Mäkinen, molemmat kolmasluokkalaisia.
Sarjan kunniamainintakin meni Loiman kouluun, sen sai kakkosluokkalainen Lumi-Olivia Laaksonen.
4–6-luokan sarjassa ykkönen oli Sallilan koulun kuudesluokkalainen Eveliina Kulju. Toiseksi tulikuudesluokkalainen Tuukka Välimaa Sallilan koululta ja kolmanneksi Nea Sillanpää, Loiman koulun viidesluokkalainen.
Kunniamaininnalla palkittiin Loiman koulun Sara Haavisto.
7–9-luokkien sarjassa töistä parhaaksi raati arvioi yhdeksäsluokkalaisen Annika Karhun työn. Toiseksi arvioitiin yhdeksäsluokkalainen Aada Karttunen ja kolmoseksi seitsemäsluokkalainen Kerttu Laine.
Kunniamainintoja jaettiin kaksi: kahdeksasluokkalaiselle Tua Parkkiselle ja yhdeksäsluokkalaiselle Emmi Suittiolle.

Raadissa olivat Indigon hallituksen jäsenet Tarja Eklöf, Jorma Järvinen, Sirpa Luukkonen, Liisa Männistö ja Taini Rantanen.
–Raadin tehtävä oli haastava, sillä mukana oli paljon upeita, taiteellisesti ja teknisesti tasokkaita töitä. Kaikkia emme voineet palkita ja raati toivookin kaikkien osallistujien kuitenkin jatkavan harrastusta taiteen parissa, Luukkonen toteaa
–Raati pyrki valinnoissaan huomioimaan muun muassa tekijöiden hyviä oivalluksia sekä erilais-ten välineiden ja työskentelytekniikoiden käyttöä, hän kertoo.
Kilpailuun palautettiin reilut kaksisataa työtä. Kisakutsu lähetettiin myös esikoululaisille, heitä ei tänä vuonna kuitenkaan kisaan osallistunut.

Seitsemäsluokkalaisen Kerttu Laineen työ palkittiin pronssilla 7-9-luokkalaisten sarjassa.
To 4.1. klo 14:45 - 31.1. klo 19:00
Huittisten pääkirjaston eteisaulassa