Kirjastosta oppia internetin käyttöön ja sähköiseen asiointiin

Opastus

Huittisten pääkirjastossa saa marraskuun 6. päivästä lähtien maksutonta ryhmäopastusta viikoittain vaihtuvista aiheista.
Ensimmäisellä kahden tunnin mittaisella kerralla tutustutaan selaimiin, tiedonhakuun ja tietoturvaan. Seuraavalla viikolla harjoitellaan sähköpostitoimintoja. Kolmannen viikon aiheena ovat erilaiset laitteet, kuten älypuhelimet ja tabletit. Viimeisellä kerralla esitellään netistä löytyviä "viihdepalveluita", esimerkiksi Yle Areenaa ja vastaavia.
–Kysymyksille ja toiveille on myös jätetty tilaa, toteaa ohjaaja Emil Eskolin.

Ti 6.11. - 30.11.
Huittisten pääkirjasto

Aina ei tiedä mitä kalikan sisältä löytyy

Näyttely

–Kun olin pikkupoika, asuimme Kärkkäänjoella ja meillä oli vanhan valimon yläkerrassa puusorvi. Palojoen Kalle kävi siellä sorvaamassa keinutuolin osia. Katselin sitä touhua ja silloin kipinä syttyi, sanoo Veli-Matti Wasell.

Puun sorvaaminen jäi kuitenkin vuoksiksi taka-alalle betonin parissa leipätyönsä tehneelle Wasellilta.

–Hankin sorvin ja kantapään kautta hain opin sorvaukseen. Köyliöläiselta Heikosen Aulikselta olen saanut hyviä vinkkejä, mutta mitään kursseja en ole käynyt. Netistä löytyy sorvaukseen ohjeita.

Turhan vakavasti Wasell ei harrastustaan ota.

To 15.11. - 30.11.
Huittisten pääkirjasto

Musiikki rytmittää maalaamista

Näyttely

Huittislainen Kimmo Trogen innostuu väreistä. Hän kuvaa paljon erilaisia maisemia ja miljöitä ja hahmottelee työn sen jälkeen hiilellä paperille ennen kuin piirtää kankaalle maalattavan työn. Mutta ei yksi yhteen.

–Väri on musiikkia ja musiikki on väriä. Tällä näyttelyni nimellä haluan kertoa omista maalaustavoistani. Kun olen tulostanut kuvat suuremmiksi, musiikin voimalla saan ne sellaiseen muotoon, jonka maalaan kankaalle. Harvoin löytää valmista miljöötä, jonka haluaisin maalata. Siirrän talojen paikkoja ja sommittelen koko pihapiirin uusiksi, sanoo Kimmo Trogen.

To 15.11. - 30.11.
Huittisten pääkirjasto

Huittisissa Ooppera- ja Laatukinoa

Elävä kuva

Kinoset jatkaa Oopperakino-sarjaan niin Huittisten Kinossa kuin Kinosetin Sastamalan, Loimaan ja Someron elokuvateattereissa.

Tämän syksyn oopperoita ovat Giocomo Puccinin Tosca ja Wolfgang Amadeus Mozartin Ryöstö Seraljista.

Martina Serafinin tähdittämä Tosca esitetään 29.9. klo 13 ja 4.10 klo 18. Ryöstö Seraljissa -oopperan aika on 17.11. klo 13 ja 22.11. klo 18.

 

Kinosetin syksyyn mahtuu myös laatuelokuvien sarjakino.

17.9. alkaneessa sarjassa esitetään 1.10. Tom Volfin ohjaama Maria by Callas ja 22.10. Sebastián Lelionin Tottelemattomuus.

La 17.11. - 22.11.
Kino 1-2, Huittinen

Kirjastokaffeet Äetsän kirjastossa

Tapahtuma

Kirjastokaffeet järjestetään Äetsän kirjastossa sunnuntaina 18. marraskuuta kello 11–15. Esillä on hengellistä runoutta ja musiikkia. Käsityö on aina kaffeiden suosikki eli ota mukaan tai tule muuten vaan viettämään sunnuntaipäivää. Kaikki kirjaston palvelut ovat saatavilla.

Su 18.11. klo 11:00 - klo 15:00
Äetsän kirjasto

Sunnuntain iltapäiväkahvit Keikyässä

Tilaisuus

Keikyän seurakuntatalolla vietetään yhteistä iltapäivää sunnuntaina 18. marraskuuta. Kahvivieraiksi saapuvat keikyäläiset 1950 ja 60-luvun taitteesta; Tenkasen sisarukset, Laina ja Mirja. He kertovat ajatuksiaan musiikista vuosikymmenten takaa ja nykyhetkestä.

Seurakuntatalolla nähdään myös Helka Isopahkalan Kiitosmielellä-näyttelyn maalauksia ja kuullaan hänen ajatuksiaan taideteosten syntyvaiheilta.

Tilaisuudessa kanttorina on Päivi Vuoristo ja juontajana Liisa Rantanen.

Su 18.11. klo 15:00
Keikyän seurakuntatalo

Hetki Lutherien seurassa

Tilaisuus

Uskonpuhdistaja Martin Luther (Kalle Ylikännö) ja puolisonsa Katharina von Bora (Auli Airas-Laitila) muistelevat elämänsä vaiheita SLEY:n rukoushuoneella Huittisissa 18. marraskuuta.

Esitys on alun perin toteutettu osana reformaation merkkivuoden 2017 ohjelmaa.

Martti Lutherin työmäärä tiedetään valtavaksi: kirjallinen tuotanto (97 suurta nidettä), opetustyö yliopistossa ja laaja kirjeenvaihto jopa monen Euroopan hallitsijan kanssa.

Su 18.11. klo 18:00
SLEY:n rukoushuone, Huittinen

Luento saksalaisuuden vaikutuksista

Luento

Esko Jortikka luennoi saksan kielestä ja Saksan kulttuurista ja niiden vaikutuksesta Suomeen kansalaisopistolla Kuninkaisissa tiistaina 20. marraskuuta.

Saksan kieli ja saksalainen kulttuuri ovat jo kauan vaikuttaneet suomen kieleen ja kulttuuriin. Suuntautuminen Saksaan on ollut keskiajalta lähtien suomalaisille tärkeätä, eikä sen merkitys ole vähentynyt, vaan päinvastoin. Sataopiston järjestämä luento on maksuton.

Ti 20.11. klo 18:00
Kansalaisopiston luokassa 110-111, Huittisten Kuninkaisissa

Koukkuja ja kertomuksia

Kokoontuminen

Huittisten kirjastopalvelut ja Takatikki ry järjestävät syksyn aikana Tarinakoukkuja, jotka yhdistävät käsitöitä ja lyhyitä tarinoita, joita kuunnellaan joko äänikirjoista tai luettuna.
Tarinakoukun tavoitteena on koota yhteen erilaisia ihmisiä yhdessäoloon ja tuoda iloa ja valoa pimeimpään vuodenaikaan.

Osallistujat voivat tehdä omia käsitöitään tai vaan kuunnella tarinoita. Tarinavinkkejä voi esittää kirjastolle.

Ke 21.11.
Huittisten kirjaston Hermanni-sali

Kokemäenjoki puhuttaa seminaarissa

Tapahtuma

Kokemäenjoen tulevaisuutta hahmotteleva Vesivisio on teemana Kokemäenjoen äärellä  -seminaarissa Porin yliopistokeskuksella 21.11.

Seminaarin tavoitteena on herättää keskustelua siitä, mitä kestävä käyttö Kokemäenjoen vesistöalueella on sekä miten eri käyttömuodot tulisi sovittaa yhteen.

Lyhyiden alustusten ja keskusteluiden ohella seminaarin yhteydessä järjestetään posterinäyttely. Näyttelyssä alueen toimijoilla  – esimerkiksi kunnat, tutkimuslaitokset ja kyläyhdistykset – on mahdollisuus esitellä omaa työtään Kokemäenjoen kestävän käytön edistämiseksi.

Ke 21.11. klo 14:00
Porin yliopistokeskus

Sivut