Jollei osata, niin sitten opetellaan

Näyttely

–Ajateltiin ensin, että annetaan näyttelyn nimeksi Ei me osata, siksi, että niinhän useimmat meistä ajattelevat, kun edessä on joku uusi asia, taustoittaa Takatikki-käsityöyhdistyksen Riitta Härkälä.
Sitten selvisi, että joku muu oli ehtinyt pitää Porissa näyttelyn samalla teemalla. Takatikkiläiset päättivätkin muuttaa asennetta. He nimesivät näyttelyn otsikolla Mehän osataan!
–Ja sitten jos ei jotain osata, niin sitten opetellaan, Härkälä lainaa yhtä ystäväänsä.

Pe 15.2. - 28.2.
Huittisten kirjasto

Kiikan ja Keikyän käsityöperinne esillä perinnepäivässä

Tapahtuma

Sastamalan seudun museon perinnepäivässä kerrotaan paikallisesta käsityöperinteestä sarvikammasta kiikkalaiseen räsymattoon ja sukelletaan kirjailija Petri Tammisen kanssa Suomen historiaan. Tilaisuus on Suomalaisen kirjan museo Pukstaavissa lauantaina.
Kiehtovatko kiikkalaisen räsymaton mallit tai perinteisen Keikyän etsivän muotoilu? Löytyykö komerostasi vanhoja kaitaliinoja tai ryijyjä, joiden säilytys mietityttää? Perinnepäivässä kuullaan paikallisen käsityötaidon helmistä ja iäkkäiden tekstiilien oikeanlaisesta hoidosta, säilytyksestä ja konservoinnista.

La 16.2. klo 12:00 - klo 15:30
Suomalaisen kirjan museo Pukstaavin tapahtumasali (Marttilankatu 12, Sastamala)

Lavrenchukien musiikkiperhe esiintyy Huittisissa

Konsertti

Lavrenchukien iso musiikkiperhe esiintyy Huittisten Kotikirkossa sunnuntaina. Perhe tunnetaan monipuolisista konserteistaan.
Perheen isä Igor on musiikin lisensiaatti ja harmonikkataiteilija. Äiti Svetlana on musiikin maisteri pianon soiton alalla. Pojista Seva on ammattitrumpetisti ja juontaja. Sevan vaimo Viktoria on viulisti. Pikkuveli Svetoslav soittaa selloa ja siskoset Anastasia ja Alena laulavat sekä soittavat viulua ja pianoa.
Musiikkiperheen täydentävät nuorimmat Maria-Kristiina, Elisa-Liel sekä Sevan ja Viktorian kaksi tytärtä Ariella ja Anna.

Su 17.2. klo 11:00
Huittisten Kotikirkko

Ystävä teemana kirjastokaffeilla

Tilaisuus

Kirjastokaffeet Äetsän kirjastossa sunnuntaina 17.2.Ystävä-teemalla nautitaan yhdessäolosta ja keskustellaan mukavia.
Mukaan voi ottaa vaikka käsityön
Kaikki kirjaston palvelut ovat saatavilla.

Su 17.2. klo 11:00 - klo 15:00
Äetsän kirjasto

Onko lääketieteen aika ohi?

Luento

Vaihtoehtohoidot, uskomuslääkintä, rajatieto, new age... Mihin ihmiset uskovat tänään – onko lääketieteen aika ohi? Aiheesta luennoi helsinkiläinen lääkäri ja kirjailija Pekka Reinikainen Huittisten Vapaakirkossa sunnuntaina 17.2. klo 17.

Su 17.2. klo 17:00
Huittisten Vapaakirkko

Rakkauslauluja Huittisten kirjastossa

Konsertti

Musiikin moniottelijat Johanna ja Mika Kaarto esiintyvät Huittisissa 19.2.
Konsertissa eletään vielä ystävänpäivän tunnelmissa ja Kaarrot esittävät rakkauslauluja.

Johanna Kaarto on diplomihuilisti. Mika Kaarto on soittanut bassoa ja kitaraa muun muassa jazzkokoonpanoissa.

Huittisten kirjasto- ja kulttuuripalveluiden järjestämään konserttiin on vapaa pääsy.

Ti 19.2. klo 18:00
Huittisten kirjasto

Ruotsin kielen vaikutus ruokasanastoon

Esitelmä

Esko Jortikan esitelmä ruotsin kielen vaikutuksesta suomalaiseen ruokasanastoon on jatkoa aikaisemmille esitelmille Ruotsin kulttuurista ja kielestä.
Kielelliset innovaatiot esiintyvät kaikilla kielen osa-alueilla, mutta selvemmin ne ovat havaittavissa sanavaraston alueella. Sanavarasto liittyy hyvin läheisesti sitä käyttävien ihmisten elämään. Näin on myös tapahtunut ruokakulttuurissa, johon Ruotsi ja ruotsin kieli ovat jättäneet pysyvät jälkensä.
Huittisten kirjastossa pidettävä tilaisuus on Sataopiston järjestämä.

To 21.2. klo 18:00 - klo 19:30
Huittisten kirjasto

Maakunnallista järjestöyhteistyötä esitellään Huittisissa

Tilaisuus

Maakunnallinen järjestö- ja vapaaehtoistoiminnan kehittäjä Satakunnan yhteisökeskus järjestää kaikissa Satakunnan kunnissa Järjestökaffet-keskustelutilaisuuksia. Huittisissa kahvitellaan ja keskustellaan 25.2.
–Yhdistysväki voi kertoa yhdistyksensä kuulumisia ja esittää toiveita siitä, miten Satakunnan yhteisökeskus voisi tukea heidän toimintaansa, sanoo Järjestöjen Satasote -hankevastaava Ulla Jäntti.
–Haluamme palvella entistä enemmän koko maakunnan järjestökenttää, hän toteaa.

Ma 25.2. klo 17:30
Huittisten kaupungintalon valtuustosali

Tähtitiedettä kansantajuisesti

Tilaisuus

Fysiikka liittyy arkielämään, sillä sitä on joka puolella. Näin toteaa Lauttakylän lukion fysiikan opettaja Kalle Vähä-Heikkilä.
–Mutta nyt haluamme tuoda tiedettä ihmisille kansantajuisesti.

Lukio järjestää yhteistyössä Huittisten Zonta-kerhon kanssa Tähtitieteellisen illan ensi keskiviikkona. Ilta kietoutuu avaruuden, kosmologian ja maailmankaikkeuden ympärille. Luennoitsijana on paljon yleisöluentoja tähtitieteestä pitänyt dosentti, tutkijatohtori Elina Lindfors Turun yliopistosta.

Ke 27.2. klo 17:30
Lauttakylän lukio