Helena Vaari maalaa ompelukoneella

Näyttely

Helena Vaarille lanka on väri ja neula sivellin. Hän maalaa ompelukoneella. Hänen tekniikassaan yhdistyvät vapaa taidekirjonta ja applikaatio.

–Langassa on kierre, kiilto ja vahva väri. Lanka on kolmiulotteinen. Ja kun lankoja on satoja rinnakkain, kolmiulotteisuus ikään kuin kertaantuu, hän sanoo materiaalistaan.
–Materiaali antaa teokselle mielenkiintoisen struktuurin. Väri, muoto, kangas, lanka, valo, varjo ja kontrasti ovat taiteeni avainsanoja, Vaari listaa.

Hollolalaisen tekstiilitaiteilijan suunnittelemia ja valmistamia taide- ja kirkkotekstiilejä on esillä Kulttuurikeskus Wanhassa Meijerissä Keikyässä elokuun ajan.
Vaari luennoi Keikyässä taidetekemisestään 30.8. Luento on Sastamalan opiston järjestämä.

30 vuoden aikana Helena Vaarin käsistä on lähtenyt kolmisensataa kirkkotekstiiliä. Kaikki tekstiilit ovat edelleen käytössä kirkkojen tilaisuuksissa.
–Näyttely on harvinainen tilaisuus nähdä yhdellä kertaa kirkkotekstiilejä eri kirkoista, toteaa Anneli Keinonen.

Näyttelyn vanhimmat kirkkotekstiilit ovat Hollolan Marian kirkosta vuodelta 1987 ja uusimmat Pyhtään Henrikin kirkosta tältä vuodelta.

Vaari on tehnyt kirkkotekstiilit myös esimerkiksi Lappeenrannan Lappeen kirk-koon, Haminan Marian kirkkoon, Siuntion Pietarin kirkkoon ja Paavalin kirkkoon Helsingissä.

Lisää Helena Vaarin taiteesta täällä.

 

 

 

Näyttely auki elokuun loppuun ma–pe 10–17 ja la 10–13
Vaarin luento 30.8. klo 18-20.

 

Helena Vaarille lanka on väri ja neula sivellin.
Ti 28.8. - 31.8.
Kulttuurikeskus Wanha Meijeri, Keikyä