Yleisöluistelua jäähallilla

Tapahtuma

Huittisten kaupunki kustantaa talvikaudella kaikkiaan kahdeksan kaikille vapaata yleisöluisteluvuoroa Huittisten jäähallilla. Vuoroja valvovat MLL Huittinen ja Askel Eteenpäin ry.

Ensimmäinen koko perheelle tarkoitetuista luisteluvuoroista on sunnuntaina 3. marraskuuta kello 14-15. Luistimien lisäksi jäällä tarvitaan kypärä. Mailoja ei saa ottaa luisteluvuorolle. Jäähallilta löytyy käteviä, säädettäviä luisteluapureita, jos luistelemaan opettelu on vasta alussa.

Su 3.11. klo 14:00 - 16.2. klo 11:00
Huittisten jäähalli

Lohtuhuiveja kahvilassa

Neulekahvila

Takatikki ry:n järjestämässä Neulekahvilassa tutustutaan nyt Nikolai-huiviin.

Huivi on puolalaisen Marysia Nodzykowskan suunnittelema pitkä ja kapea huivi, ja käytössä useassa seurakunnassa käytössä niin sanottuna lohtuhuivina, joita innokkaat neulojat lahjoittavat, ja jotka seurakunnan työntekijä toimittaa perille esimerkiksi poisnukkuneen omaisille.

Neulekahvila syyskuusta lähtien  joka kuukauden ensimmäinen torstai klo 14–16 Toripuodissa: 5.9., 3.10., 7.11. ja 5.12.

 

To 7.11. - 5.12.
Toripuoti, Huittinen

Pajaviikko – jokaiselle kuulijalle jotain

Tapahtumien sarja

Ensimmäistä kertaa 2.–5. joulukuuta järjestettävä Huittisten musiikkiopiston Pajaviikko kokoaa yhteen monipuolisen tarjonnan yleisölle avoimia tapahtumia. Viikolla on musiikintäyteistä ohjelmaa niin kaupoissa, kirkoissa, kirjastoissa kuin opetusluokissakin.

Pajaviikon tapahtumat tuovat yhteen eri ikäryhmiä. Musiikkiopiston oppilaat ja opettajat vierailevat vanhainkodeissa, päiväkodeissa ja kouluissa. Lisäksi Pajaviikolla järjestetään erityisryhmien musiikkihetkiä.

Ma 2.12. - 5.12. klo 19:00
Eri puolilla Huittista: kaupoissa, kirkossa, kirjastossa, musiikkiopiston opetusluokissa

Kotitietokoneista konein ja sanoin

Perjantaipaussi ja näyttely

Mikrotietokonekulttuurin synty- ja kehitysvaiheet 1980- ja 1990-luvun Suomessa ovat aiheena Perjantaipaussissa 13.12. Huittisten kirjastossa. Aiheesta luennoi Suomen kotitietokoneharrastamisen historiasta väitellyt Petri Saarikoski.

Maksuttoman luennon järjestävät Sataopisto ja Huittisten kaupungin kirjasto- ja kulttuuripalvelut.

Joulukuun ajan kirjastossa on myös näyttely 80-luvun kotitietokoneista.

Ti 3.12. - 31.12.
Huittisten kirjasto

Kotiseutuyhdistys kokosi näyttelyn Pitkäsen maalauksista

Näyttely

”Mauri oli vaatimaton, hymyilevä mies, jonka maalaukset olivat luonnonmukaisia, lähellä klassista taidetta. Luonto oli Maurille läheinen. Itse hän kertoi, että metsä on hänen koulunsa.”
Noin muistelee tämän vuoden Huittisten Joulu -lehdessä.Leena Salpio Huittisten kirjaston näyttelyn joulukuun maalaria, Mauri Pitkästä (1899–1966).

Näyttelyn Huittisissa vaikuttaneen Pitkäsen maalauksista kokosi Huittisten Kotiseutuyhdistys. Taulut ovat lainassa yksityiskokoelmista.
Näyttelyn maalauksista useimmat ovat kuvia luonnosta.

To 5.12. - 31.12.
Huittisten kirjaston Hermanni-sali

Syksyn värejä piirustuskilpailussa

Näyttely

Syksyn väriloisto oli aiheena, kun taideseura Indigo järjesti huittislaisille esi- ja peruskoululaisille kuvataidekilpailun.

1.–3. luokkien sarjan voitti Loiman koulun tokaluokkalainen Juhani Heikkilä.
Loiman koululaisille menivät muutkin palkinnot. Tokaluokkalainen Aino Kaitanen oli toinen ja tokaluokkalainen Julia Mäkinen kolmas.
Sarjan kunniamaininnan sai Loiman koulun ekaluokkalainen Elsa Toivo.

To 5.12. - 31.12.
Huittisten kirjaston lukusali

Joulumyyjäiset ja tonttupaja

Tapahtuma

Joulumyyjäiset ja Huittisten Hullu tonttupaja lauantaina 7.12. K-Supermarket Lautturin aulassa.

Tapahtuman järjestäjät Huittisten Me Itse Hulivilit ja Huittisten Seudun Kehitysvammaisten Tuki lupaavat pieniä ylläreitä ja tietoa toiminnastaan.

La 7.12. klo 10:00 - klo 14:00
K-Supermarket Lautturin aula

Verenluovutus Huittisissa

Verenluovutus

Punaisen Ristin Veripalvelu järjestää verenluovutustilaisuuden Huittisissa 9.12. "Kätensä voi ojentaa" Huittisten seurakuntakeskuksessa.

Ma 9.12. klo 13:00 - klo 18:00
Huittisten seurakuntakeskus

Arttu Aaltosen konsertti niputtaa opinnot musiikkiopistossa

Konsertti

Huittislainen Arttu Aaltonen, 19, on soittanut siitä saakka, kun pääsi omin avuin kiipeämään rumpujakkaralle. Rumpusettiä hän soitteli ensin omaksi ilokseen kotona, kunnes aloitti kahdeksanvuotiaana lyömäsoitinopinnot Huittisten musiikkiopistossa.

–Isä oli tanssimuusikko ja kevyt musiikki minuakin aluksi kiinnosti. Klassinen ei oikein innostanut. Musiikkiopistossa vasta oivalsin, miten hieno maailma lyömäsoittajalle on klassisella puolella tarjolla, Arttu Aaltonen kertoo.

Ma 9.12. klo 19:30
Huittisten seurakuntakeskus

Lucia tuo rauhaa ja valoa

Legenda

Lucia-legenda on koettavissa Huittisten kirkossa torstaina 12.12.

Taina Mäkinen on harjoittanut 50 oppilasta Lauttakylän koulun 4.–6. luokilta esittämään legendan. Työparina hänellä on ollut Susanna Mahlamäki, joka on muun muassa huolehtinut neitojen asuista.
Esityksen huilisti on Inka Mahlamäki Pellonpuiston koulusta.

Lucia, neidot, soittajat ja laulajat kertovat sanoin ja sävelin nuoresta neidosta, joka joutui uskonsa vuoksi vainotuksi. Esitys johdattaa ajatukset jouluun: rauhaan, iloon, rakkauteen ja roh-keuteen.

To 12.12. klo 18:00
Huittisten kirkko

Sivut