Improvisaatio ja Kiveä kivillä

Esitys

–Onhan se hiukan hankalaa kieltä, mutta toistamalla oppii, sanoo Silja Kero. Vieressä Taimi Kylväjä nyökkää.
He ovat Sastamalan Opiston nuorten ryhmä Teatteriminä K13:n Seitsemän veljestä kivellä -esityksen Timo ja Tuomas.
Tua Parkkinen on Sarkia-näyttämön kivikolla Simeoni, Selena Rynchelync Aapo, Miika Myllyoja Juhani, Veikko Ollila Eero ja Hermanni Lähde Lauri. Valosta ja äänistä vastaa Friida Lahtivirta. Joukko on 13–15-vuotiaita.

Kiven veljesteksti on ryhmän ohjaajan Jaakko Karjulan valinta, mutta esityksessä kuuluu nuorten oma ääni. Esitys alkaa improvisaatiolla, joka kuin varkain muuttuu Kiven alkuperäistekstiksi.
–Meidänkin esityksessämme Lauri saarnaa, mutta omin sanoin ja omasta aiheesta, Karjula kertoo. Näytelmän rekvisiitasta, tyhjistä juomatölkeistä, voi uumoilla jotain aiheesta.

Harjoituskauden aikana nuoret harjoittivat myös Seitsemän veljeksen kosimiskohtausta.
–Loppujen lopuksi päädyimme vain kivikohtaukseen, muutoin esityksestä olisi tullut liian hajanainen, Karjula selittää.

Esityksiä teatterinuorilla on kuusi, kaikki yhtä lukuun ottamatta kello 22 alkavia.
–Nuorten tahto, Karjula toteaa.

Kiitos yönäytösten, seitsikko ja Karjula pitivät Sarkia-näyttämöllä yhden yöleirin. Pitihän testata miten kivikon valaiseminen parhaiten toimii.
 

 

 

Seitsemän veljestä kivellä Sarkia-näyttämöllä Kiikassa pe 9.8., la 10.8., pe 16.8., la 17.8. ja pe 23.8. klo 22, la 17.8. myös klo 18

Sarkia-näyttämön kivikossa Kiikassa tapahtuu: seitsemänä veljeksenä Tua Parkkinen (vas.), Silja Kero, Taimi Kylväjä, Selena Rynchelync, Miika Myllyoja, Veikko Ollilla ja Hermanni Lähde. Kuva harjoituksista.
Pe 9.8. - 23.8.
Sarkia-näyttämö, KIikka