Apua työikäisten omaishoitajien jaksamiseen

Tilaisuus

Huittisten kaupungin kotihoidon geronomi Minna Kollin sanoo, että kentällä hän on kuitenkin nähnyt tarpeen, joka ihmisistä välittyy. Tukitoimille on tarvetta.

Kollin opiskelee parhaillaan ratkaisukeskeistä työnohjausta ja kehittämistyönään hän on suunnitellut maksuttoman työnohjauksen työikäisille omaishoitajille.

–Tavoitteena on omaishoitajan jaksamisen tukeminen. Kokoontumisista löytää voimavaroja ja ryhmästä vertaistukea – huomaa, ettei ole yksin näiden asioiden kanssa, Kollin sanoo.

To 17.10. - 19.11.
Jokirannan toimintakeskus Pajatiellä Huittinen, Huittisten kaupungintalo ja Aittakatu 1:n kerhohuone

Ilona Talaa Taidekäytävällä

Näyttely

Huittislaisen Ilona Talan luontoaiheisia teoksia on esillä Samkin Porin Kampuksen Taidekäytävällä 29.11. asti.

–Maalauksissani käsittelen luontoa usein abstraktilla tavalla korostaen väriä ja tunnetta. Veistoksissani taas käsittelen Suomen luonnossa esiintyviä eläinhahmoja, Tala kertoo.

–Taiteellani haluan tuoda luonnon ihmisten lähelle, herätellä ihmisten ajatuksia ja saada heidät pysähtymään hetkeksi.

–Saan inspiraatiota omista luontokokemuksistani ja haluan, että teoksista välittyy arvostukseni luontoa kohtaan.

Pe 1.11. - 29.11.
Samkin Porin Kampuksen Taidekäytävä, Satakunnankatu 23 Por

Kulttuuri- ja kierrätyskeskus Perikuvassa riittää loppuvuonna tapahtumia

Tapahtumien sarja

Tragikomedia Selviytyvät saa kantaesityksensä Honkolan Kulttuuri- ja kierrätyskeskus Perikuvassa torstaina 10.11. Näytelmän käsikirjoituksesta ja ohjauksesta vastaa Perikuvan Jarmo Salo. Musiikki ja lavastus on Kyllikki Salon käsialaa.

Näytelmä käsittelee ikääntymisen haasteita, huonokuuloisuutta ja muistamattomuutta komedian ja musiikin keinoin lämminhenkisesti. Keikyäläinen Reima Koskinen on miespääosassa ja Kyllikki Salo naispääosassa. Ohjaaja näyttelee sivuosaa. Mukana ovat myös Pia Lehtimäki, Anita Oksanen ja Ritva Vuorio.

La 2.11. - 13.12.
Kulttuuri- ja kierrätyskeskus Perikuva, Honkolantie 23 Sastamalan Keikyä

Yleisöluistelua jäähallilla

Tapahtuma

Huittisten kaupunki kustantaa talvikaudella kaikkiaan kahdeksan kaikille vapaata yleisöluisteluvuoroa Huittisten jäähallilla. Vuoroja valvovat MLL Huittinen ja Askel Eteenpäin ry.

Ensimmäinen koko perheelle tarkoitetuista luisteluvuoroista on sunnuntaina 3. marraskuuta kello 14-15. Luistimien lisäksi jäällä tarvitaan kypärä. Mailoja ei saa ottaa luisteluvuorolle. Jäähallilta löytyy käteviä, säädettäviä luisteluapureita, jos luistelemaan opettelu on vasta alussa.

Su 3.11. klo 14:00 - 16.2. klo 11:00
Huittisten jäähalli

Lohtuhuiveja kahvilassa

Neulekahvila

Takatikki ry:n järjestämässä Neulekahvilassa tutustutaan nyt Nikolai-huiviin.

Huivi on puolalaisen Marysia Nodzykowskan suunnittelema pitkä ja kapea huivi, ja käytössä useassa seurakunnassa käytössä niin sanottuna lohtuhuivina, joita innokkaat neulojat lahjoittavat, ja jotka seurakunnan työntekijä toimittaa perille esimerkiksi poisnukkuneen omaisille.

Neulekahvila syyskuusta lähtien  joka kuukauden ensimmäinen torstai klo 14–16 Toripuodissa: 5.9., 3.10., 7.11. ja 5.12.

 

To 7.11. - 5.12.
Toripuoti, Huittinen

Kaappien kätköistä tuulettumaan

Näyttely

Runsauden pulaa oli Huittisten Voimistelu ja Liikunta ry:n johtokunnan jäsenillä, kun he kaappiensa kätköistä etsivät materiaalia näyttelyyn Huittisten kirjaston Hermanni-saliin.

–Muun muassa asuja, vaikkapa suurtapahtumien marssipukuja sekä julisteita, kutsuja, voimisteluvälineitä, valokuvia, sanoo HVoLin tiedottaja Anette Kylä-Liuhala.

Näyttelyn aineisto näyttää ajan kulkemisen voimisteluseuran elämässä noin 1980-luvulta näihin aikoihin asti.

Näyttely on yksi tapahtuma HVoLin 90-vuotisjuhlavuonna.

To 7.11. - 29.11.
Huittisten kirjaston Hermanni-sali

Sadan vuoden takaista arkea

Näyttely

Huittisten kirjaston eteisaulassa Nestori Eevertti Kukkanen ja poikansa Eevertti Artturi ovat tulossa reellä tukkimetsästä.

Nuket ja hevonen johdattavat lukusalissa esillä olevaan Elämää Lampaankerosa sata vuotta sitten 1919 -näyttelyyn. Enimmän osan sadan vuoden takaisesta arjesta vampulalainen Marketta Uotila on koonnut vanhaan perintökaappiin. Tavallista isompi nukketalo siis. Metsät ja niityt ovat laajenneet kaapin ulkopuolelle.

Suurimman osan nukeista ja tavaroista Uotila on löytänyt kirpputoreilta. Ostoksensa hän on sitten puvustanut ja lavastanut aikaan sopivaksi.

To 7.11. - 29.11.
Näyttely Huittisten kirjaston lukusali; Luento 11.11. kansalaisopiston luokka 110-111 Kuninkaisissa

Lauttakylän yhteiskoulu ja lukio juhlii 110 vuottaan

Tapahtumat

”Aloitimme tänä syksynä lukiolla Liikkuva opiskelu -hankkeen. Yhä edelleen arvostamme myös menestystä elämässä ja akateemista sivistystä.” Ne ovat Lauttakylän lukion rehtorin Timo Mäkisen kaksi vihjettä siihen, kuka on tämän vuoden LaLu eli ansioitunut 2000-luvulla Lauttakylän lukiosta ylioppilaaksi kirjoittanut.

Tähän mennessä on valittu kolme Lalua: kansanedustaja Annika Saarikko, taiteilija Jani-Matti Salo sekä lääketieteen tohtori ja syöpätautien erikoislääkäri Venla Viitanen.

Pe 15.11. - 16.11.
Lauttakylän lukio

Sarkian runoja Kannarissa

Runomaraton

Kiikan suuren pojan, runoilijan ja esteetikon, uneksijan ja kilvoittelijan sekä sidonnaisen mitan mestarin ja loppusointupalmikoijan Kaarlo Sarkian viime hetket koittivat 74 vuotta sitten Sysmässä.

”Syksyinen päivä kallistui iltaa kohden, yhä hiljemmin lepatti ystävämme heikko elon liekki. Keräännyimme hänen vuoteensa ääreen, jottei hänen tarvitsisi olla yksin lähdön hetkellä.” Näin kirjoitti Sarkian viime hetkistä paikalla ollut kamreeri Mary Laxström.

Pe 15.11. klo 17:30
Kiikan Kannari, Meijerinahde 1 Sastamala

Elokuvamusiikin konsertti Harjavallassa

Konsertti

Harjavallan Naislaulajat järjestää Elokuvamusiikin konsertin lauantaina 16.11.

Maksullisessa konsertissa kuullaan sekä kotimaisia että ulkomaisia elokuvamusiikin helmiä: muun muassa Puhu hiljaa rakkaudesta, Seitsemän kertaa seitsemän, Jotain jää ja Love me tender.

Sataopiston opintopiirinä toimivassa kuorossa laulaa noin  40 naista. Harjavallan lisäksi kuorolaisia on Huittisista, Sastamalasta, Kokemäeltä ja Paneliasta.

Kuoroa johtaa Virpi Havia ja säestää Leena Kivi.

La 16.11. klo 15:00
Harjavalta-sali, Myllykatu 3A Harjavalta

Sivut