Partiota, makkaraa ja kunnanhallintoa

30.01.2019 - 09:35 Jutun kirjoittivat VillitSiat eli Eetu Mattila, Niia Palo, Aino Kylälehtonen, Tapio Syrjälä, Maija Syrjälä, Emmi Laukkanen, Martti Jalarvo, Saku Hongisto, Juho Lahtinen sekä Kristian Vähähyyppä. Sivusta oikolukivat ohjaajat Leevi Viljanen ja Kati Lahtinen
Seikkailijaryhmä VillitSiat istui nuotiolla kaupunginjohtaja Jyrki Peltomaan (kolmas oik.) kanssa. Kuvaaja: VillitSiat
Seikkailijaryhmä VillitSiat istui nuotiolla kaupunginjohtaja Jyrki Peltomaan (kolmas oik.) kanssa.

Huittisten Eränkävijöiden seikkailijaryhmä VillitSiat ja kaupunginjohtaja Jyrki Peltomaa käristivät pimeänä loppusyksyn iltana makkaraa Kännönvuoren Leijonalaavulla. Tapaamisella oli tarkoitus, sillä partion seikkailija-ikäkauden yhtenä suoritustehtävänä on tutustua oman paikkakunnan hallintoon.

Tutustuimme ryhmämme kanssa ensin aiheeseen itse, mutta tulimme siihen tulokseen, että parhaimman opin saamme varmasti kaupunginjohtajalta. Tartuimme tuumasta toimeen ja sovimme ajan. Mahtoikohan lupaamamme makkaranpaisto kera vaahtokarkkien olla syy siihen, että saimme hänet paikalle.

Illan aikana nuotion loisteessa keskustelimme siitä, tekeekö kaupunginjohtaja työkseen jotain muutakin kuin käy juomassa kahvia ja syömässä kakkua eri tilaisuuksissa. Kyllähän niitä muitakin hommia löytyi ja totesimme, että kaupunginjohtajan työ taitaa olla 24/7.

Opimme myös Huittisten kaupungin päätöksenteosta ja siitä, miten voisimme itse vaikuttaa. Kaupunginjohtajalla oli meille myös tiukkoja tietovisakysymyksiä liittyen muun muassa kaupungin väkilukuun.

Entisenä partiolaisena Peltomaa oli myös kiinnostunut siitä, mitä partio on nykyään. Partio elää koko ajan ajassa, mutta yksi asia ei ole vuosien mittaan muuttunut, ilta päättyi nimittäin tälläkin kertaa sisaruspiiriin.