Oppilaskonsertissa taidokkaita esityksiä

27.02.2019 - 08:49 Mukana ollut
Oppilaskonsertti kokosi soittajia ja kuulijoita Rekikosken kylätalolle. Kuvaaja: Tuula Ala-Haavisto
Oppilaskonsertti kokosi soittajia ja kuulijoita Rekikosken kylätalolle.

Rekikosken kylätalolla oli kulttuuritapahtuma, kun Huittisten musiikkiopisto piti ”maaseudulla” Sulon päivän oppilaskonsertin.

Kansansävelmäpainotteinen esitys alkoi huiluesityksillä Hämä hämä häkki ja Peppi Pitkätossu. Soittimet vaihtuivat viuluun, selloon, harmonikkaan, kaksikätiseen pianoesitykseen klarinettiin, alttoviuluun sekä klarinetti/ huilu/pianoesitykseen.

Kaikissa esityksissä säestys oli kylätalon omalla ”piirakkapianolla”, joka on hankittu karjalanpiirakoiden myynnistä saadulla tuotolla.

Viimeinen esitys oli A. Vivaldin huilukonsertto II Cardellino. Ohjelma oli ajoitettu niin, että ensin soittivat nuoremmat ja sitte varttuneemmat. Esityksensä jälkeen jokainen niiata niksautti tai kumarsi kuulijoille.

Tyytyväisenä yleisönä oli muitakin kuin oppilaiden perhepiiriä. Taidokkaita hyvin harjoiteltuja, osattuja ja rohkeasti esitettyjä soitantoja oli ilo seurata. Yksikin pieni poika soitti selloaan niin huolettomasti ja helpon näköisesti.

Toivottavasti soittajat tulevat uudestaan kylätalolle, ja tulevatkin ainakin 2. huhtikuuta pidettävään yhteislaulukonserttiin.