Lujan D-juniorit Joutsenlahden opissa

26.08.2019 - 16:08 Eini Ihantoja
 Lari Joutsenlahti veti Lujan ja Lännen Kiekon D1 A-joukkueen pelaajille Tehojäät-treenin.
Lari Joutsenlahti veti Lujan ja Lännen Kiekon D1 A-joukkueen pelaajille Tehojäät-treenin.

Luistelu- ja fysiikkavalmentaja Lari Joutsenlahti kävi pitämässä Lauttakylän Lujan ja Lännen kiekon D1 A-joukkueen pelaajille luistelutaitovalmennusta Huittisten jäähallilla.

Joutsenlahden vetämä Tehojäät-treeni tarjosi pelaajille mahdollisuuden hioa luistelutekniikkaansa ja saada henkilökohtaisia vinkkejä omien taitojensa kehittämiseksi. Joutsenlahden opit antoivat joukkuehengen vahvistamisen lisäksi kiekkoilijoille uutta virtaa ja motivaatiota alkavaan kiekkokauteen sekä uusia vinkkejä omaan harjoitteluohjelmaan.

Joutsenlahti vetää vastaavia valmennuksia Suomessa pääasiassa pääkaupunkiseudulla, mutta myös muualla Suomessa ja ulkomailla. Hänen mukaansa juniorikiekkoilijoiden luistelutaitoon tulisi Suomessa kiinnittää huomiota muun muassa monipuolistamalla harjoitteita myös pienemmillä paikkakunnilla.

Tällä hetkellä Huittisissa on verrattain pieni harrastajamäärä, mutta silti harrastajien valmennukseen halutaan panostaa, sanoo valmennuksen Huittisissa järjestänyt Mika Säviranta. Uusia harrastajia mahtuu joukkueen toimintaan mukaan.

Joutsenlahti ihmettelikin kaupungin vähäistä harrastajamäärää. Huittisten jäähalli antaa kuitenkin hyvät puitteet harrastukseen

D1-pojille Joutsenlahti toivoo, että valmennuksen jälkeenkin motivaatio pysyisi ja että pojat jaksaisivat harjoitella ja nauttia pelaamisesta. Ja että intohimo jää-kiekkoa kohtaan säilyisi myös tulevaisuudessa, vaikkei siitä ammattia tulisikaan.