Joku laittoi kamiinan "mansikaksi"

26.02.2018 - 15:46 Kiikan Leiripeikkojen Eräjormat -seikkailijaryhmä
Teltan pystytystä. Kuvaaja: Marja Putti
Teltan pystytystä.
Ulkohommia. Kuvaaja: Marja Putti
Ulkoleikkejä Kuvaaja: Marja Putti
Kaminan kajoa. Kuvaaja: Marja Putti

Teltan pystyttäminen ja telttakiilojen saaminen kiinni jäätyneeseen maahan oli melko hikistä hommaa, kun reilut 150 partiolaista Keikyän Korvenkävijöistä ja Kiikan Leiripeikoista sekä Karkun Samoojista, Suodenniemen Suonkiertäjistä, Tyrvään Metsänpojista ja Vammalan Nuotiosiskoista leireili raikkaassa talvisäässä.

Aluksi yritimme saada kiiloja maahan lekalla lyömällä, mutta koska homma ei luonannut, huoltohemmot tekivät reikiä poralla.

Leirillä nukuttiin puolijoukkueteltoissa. Teltoissa majoittui noin 12–16 henkilöä, mutta yhteishenki oli hyvä.

Teltoissa oli yöllä kipinämikkovuorot. Vuoroon oli helppo herätä, mutta ne olivat vähän tylsiä ja tuli pääsi sammumaan muutaman kerran. Se ei kuitenkaan haitannut, teltan sisälämpötila ei silti mennyt pakkasen puolelle.

Joku laittoi kamiinan “mansikaksi” eli laittoi puita niin että kamiina hehkui punaisena. Tuolloin teltassa olikin kuuma!

Jotta olisimme pysyneet kipinämikkovuorossa hereillä, veistelimme puutikkuja ja paistoimme kamiinassa vaahtokarkkeja. Kylläpä ne maistuivatkin hyviltä.

Päivisin oli monenlaista mukavaa puuhastelua ulkona ja sisällä.

Seikkailimme rastiradalla, valmistimme puukuulapelin, pelasimme Partio GO-peliä, teimme ruokaa trangioilla, askartelimme leirimerkin. Iltasella paistoimme makkaraa sekä maukasta tikkupullaa.