Rekikoskella juhlittiin tietä

25.09.2019 - 15:01 Tiina Järä
Juhlakansaa oli paikalla lähemmäs 200. Muiden kuvatekstien kuvat näkee, kun pitää hiiren näppäintä kuvan päällä. Kaikki kuvat: Tiina Järä Kuvaaja: Kaikki kuvat: Tiina Järä
Juhlakansaa oli paikalla lähemmäs 200. Muiden kuvatekstien kuvat näkee, kun pitää hiiren näppäintä kuvan päällä. Kaikki kuvat: Tiina Järä
Juhlapuheen piti Timo Kalli.
Tytti Pihlajamäki viihdytti laululla.
Ulla Aaltonen toivotti väen tervetulleeksi

Rekikosken Kylätalolla pidettiin juhlat uuden Rekikoskentien pinnoitteen kunniaksi 21. syyskuuta. Paikalle oli juhlakansaa saapunut lähemmäs 200.

Juhlan aloitti soittoesitys La Strada ja vieraat toivotti tervetulleeksi myös juontajana toiminut kyläyhdistyksen puheenjohtaja Ulla Aaltonen.

Juhlapuheen piti Timo Kalli, joka osuvasti sanoi: "Ilman Ullaa ja hänen yhteydenottoaan teillä ei tätä tietä olisi." Vieraana oli myös puhujan tytär, kansanedustaja Eeva Kalli.

Petri Rekikoski kertoi historiaa Rekikoskentiestä, joka muotoutui 1900-luvun taitteessa. Tie oli silloin monihaarainen ja alkoi Nikkilän sillalta, jonka kevättulva joka vuosi rikkoi. Tie johdatti Räikänmaahan, Pärnänmaahan, Kämmäkkään ja Vanttilaan kuten nykyisinkin.

Tytti Pihlajamäki viihdytti upealla laululla ohjelmaosuuden lopuksi. Ohjelman lomassa myytiin ja ostettiin arpoja ja palkinnot vaihtoivat omistajaa. Lopuksi päästiin herkuttelemaan rekikoskelaisen tilan palvipossulla ja lähipeltojen tuotteista tehdyllä salaatilla. Ennen kotiinlähtöä nautittiin vielä makoisat kakkukahvit.

Kyläyhdistyksen talkooväki oli jälleen tehnyt valtavan rutistuksen juhlan aikaansaamiseksi. Palkkiona siitä sorisi juhlassa iloinen puhe ja nauru.

Huittisten Maamiesseura ojensi Rekikosken kyläyhdistykselle Talkooavaimen ja siihen liittyvän tehtävän, Kännölän laavualueen siivouksen.

Talkooavain-tempaus järjestetään sunnuntaina 29.9. kello 15 Kännölän laavulla ja maastossa. Järjestäjinä ovat Huittisten Maamiesseura, Rekikosken Kyläyhdistys ja Huittisten kaupunki.