Gerdan lahjoituksia kaudella 2014-2015

25.06.2015 - 14:13 Rauni-Eliisa Wasell
100-prosentin pinssillä palkittiin klubin jäsenet Merja Evala (vas.), Jaana Laamanen, Katri Naatula, Marju Ojala, Maija Marttila, Rauni-Eliisa Wasell, Minnamari Salmivaara, Merja Turto ja Hilve Reijonen. Raija Niemenpää ei ollut paikalla. Kuvaaja: Helena Brunnila
100-prosentin pinssillä palkittiin klubin jäsenet Merja Evala (vas.), Jaana Laamanen, Katri Naatula, Marju Ojala, Maija Marttila, Rauni-Eliisa Wasell, Minnamari Salmivaara, Merja Turto ja Hilve Reijonen. Raija Niemenpää ei ollut paikalla.

Suomen lionsklubit avustavat palvelullaan ja rahalahjoituksillaan kotimaansa ja maailman apua tarvitsevia arviolta 4-5 miljoonalla eurolla vuodessa. Maailmassa klubit tekevät arviolta 100 miljoona tuntia vapaaehtoistyötä ja lahjoittavat noin 800 miljoonaa euroa vuodessa.

Lions Club Huittinen/Gerda teki kesäkuun viimeinen päivä päättyvällä kaudella palvelutyötä, mutta myös keräsi rahaa joulumyyjäisillä, kauppakassiin kerätyillä mainoksilla sekä joulukonsertilla. Lahjoituksia kerätyistä varoista tehtiin paikalli-sesti n. 7.600 eurolla.

Avustuksia jaettiin sosiaalitoimiston kanssa yhteistyössä perheapuna sekä vaate-lahjoituksina Kiertokulman kautta korvamerkittynä perheille. Seurakunnan leiri-keskus Ylistenranta sai rannalle turva-aidan sekä pelejä lapsille ja nuorille. Lauttakylän ala-asteelle lahjoitettiin apuvälineitä liikuntaan, mm. erilaisia palloja, hyppykeppejä ja salibandyn suojalaseja.

Terveyskeskuksen kotipalveluun lahjoitettiin kipupatja. Sellaista ei ollut ennes-tään ja se koettiin erittäin tarpeelliseksi. Asumisyksikkö Akkunaan lahjoitettiin kävelysauvoja ja Ku-ninkaisten palvelukeskuksen ruokasaliin verhoja ja liinoja ruokailijoiden ja henkilökunnan piristykseksi.

Huittisten palvelukeskuksen asiakkaille lahjoitettiin 10 kerran tanssikurssi. Sti-pendejä jaettiin yhteensä kuusi kappaletta; Nuorten työpajalle, musiikkipiston Huittislaisille opiskelijoille sekä Pellonpuiston koulun oppilaille.

Edellä mainittujen lahjoitusten lisäksi tehtiin useita palveluaktiviteetteja. Niistä mittavin oli ennen joulua ja ennen pääsiäistä perheille jaettu ruoka-apu yhteistyössä S-Market Huittisten, sosiaalitoimen ja kahden Huittislaisen klubin kanssa.