Verkon voimalla kohti yrittäjyyttä

24.08.2018 - 14:15 Sami Kaisko, historian ja yhteiskuntaopin lehtori, Lauttakylän lukio
Lauttakylän lukion opiskelijat Slushissa 2017. Kuvaaja: Sami Kaisko
Lauttakylän lukion opiskelijat Slushissa 2017.

Lauttakylän lukio on tehnyt yhteistyötä Taloudellisen Tiedotustoimiston (TAT) yritysmaailman taitoja opettavien business-kurssien parissa vuodesta 2016 lähtien. Lukio pääsi tuolloin mukaan pilotoimaan Yrityselämän nuoret sukupolvet -verkkokurssihanketta ja kehittämään omalta osaltaan uudenlaista ”hybridiopiskelua”, jossa opiskelijat suorittavat omaan tahtiinsa heille räätälöityjä, yrittäjyyteen keskittyviä verkko-opintokokonaisuuksia opettajan ohjauksessa.

Lukion yrittäjyysopintoryhmän opiskelijat osallistuivat viime vuonna toista kertaa peräkkäin innolla kursseille, joiden suorittamisessa isona porkkanana oli matka Slush Helsinkiin, yhteen Pohjoismaiden merkittävimmistä ja puhutuimmista yritys- ja start-up –tapahtumista. Kokemus Helsingissä oli ainutkertainen ja lukiolaiset saivat toiminnallisen päivän aikana järjestetyissä, nuorille suunnatuissa työpajoissa, kehittää työelämä- ja yrittäjyystaitojaan alojensa huippuosaajien valmennuksessa.

Kurssien toimivuudesta ja sisältöjen suunnittelun onnistuneisuudesta kertoo se, että useat opiskelijat ovat jatkaneet itsenäisesti muidenkin tarjolla olevien verkkokurssikokonaisuuksien suorittamista.

-Kurssi antoi tietoa aiheesta ja tuli paljon itsellekin uusia asioita, joita pystyy varmasti soveltamaan monissa kurssin aiheisiin liittymättömissäkin tilanteissa. Kurssin asiat oli esitetty selkeästi ja helposti ymmärrettävällä tavalla, kertoo Lauttakylän lukion abiturientti Eveliina Lahti.

-Omaan tahtiin eteneminen ja opiskeleminen oli saatu tehtyä kurssien avulla helpoksi ja mahdolliseksi, komppaa toinen abiturientti Anni Lähteenmäki.

TAT ei ole jättänyt yhteistyökumppaneitaan tyhjän päälle vaan järjestää aktiivisesti yritysmaailmaan ja yrittäjyyskasvatukseen liittyviä koulutuksia ja tilaisuuksia, kuten huhtikuussa 2018 järjestetty koulutusristeily ja tutustuminen Tukholmassa sijaitsevaan Thoren Business Schooliin, yrittäjyyttä ja taloutta opetuksessaan painottavaan yksityislukioon.

Lauttakylän lukio panostaa jatkuvasti nuorten opiskelijoidensa yrittäjyyskasvatukseen ja tässä tärkeässä tehtävässä jatkamme tänäkin vuonna hienosti sujunutta yhteistyötä TAT:n osaavien ja yhteistyöhenkisten ammattilaisten kanssa.

Lue lisää

https://www.tat.fi/

https://bisneskurssit.fi