Hulluna humppaa -kausi päättyi Humpbailuihin

24.05.2016 - 07:18 Liisa Kontturi-Paasikko

Hulluna Humppaa –tanssikasvatusprojekti on Suomen Tanssinopettajain liitto STOLin hanke, jota toteuttaa sastamalalainen Tanssikoulu TanssinTahti. Elokuussa 2015 alkanut projekti on saanut jatkoaikaa vuoden 2016 loppuun. Tähän mennessä Sastamalan, Huittisten ja Punkalaitumen alueella on tanssitettu läpi lähes kaikki yläasteet ja lukiot. Oppilaat ovat saaneet maistiaisia suomalaisen lavatanssikulttuurin annista, tunneilla on tanssittu enimmäkseen nuorten omaan musiikkimaailmaan soveltuvia tansseja fuskua ja buggia. Sekä oppilaiden että opettajien innostus tanssimiseen on ollut valtava ja projektin tanssinopettajat Elisa Ahonen ja Kalle Jalava ovat saaneet ison määrän positiivista palautetta.

Lukuvuoden päätteeksi tanssikoulu järjesti to 19.5 Vammalan Seukulla HumpBailut, joihin kutsuttiin mukaan kaikki mukana olleet koulut ja myös kaupunkien nuorisotoimet. Valitettavasti koulujen oppilaita ei paikalla juuri näkynyt, mutta hankkeen toteuttajien iloksi mukaan saatiin uusi taho kun Hämeenkyrön ja Kyröskosken vastaanottokeskusten ohjaajat innostuivat tapahtumasta. Hämeenkyrö on ollut mukana hankkeen kohderyhmässä, mutta siellä ei ole päästy opettamaan tanssia kouluille. HumpBailuissa oli bussilastillinen maahanmuuttaja nuoria nauttimassa illasta ja kivaa oli. Illan aluksi seurusteltiin vapaamuotoisesti, sen jälkeen katsottiin Latinoshow Suomen mestarien Sebastian Saarisen ja Anniina Koivuniemen upeaa tanssia ja nautittiin TanssinTahdin StreetKids ja TT Teens ryhmien sekä discoryhmän esityksistä. Esiintyjät ja mukana olevat vieraat opettelivat yhdessä HumpBailu-tanssin, jossa paritanssin riemusta pääsi nauttimaan jokainen osallistuja. Illan aikana opeteltiin myös buggia ja saatiin annettua maahanmuuttajanuorille maistiainen suomalaisesta tanssikulttuurista.

Syksyllä tanssiopetusta on mahdollista saada maksutta yläkouluille ja toisen asteen oppilaitoksiin. Myös uorisotoimen kautta voidaan järjestää kursseja Huittisissa, Hämeenkyrössä, Punkalaitumella tai Sastamalassa.