Kädentaidoilla iloa toisille

24.04.2017 - 13:10 Irja Törmä, paikallisosaston puheenjohtaja
Kaksi peittoa on valmiina, kolmas tuloillaan Kuvaaja: Irja Törmä
Kaksi peittoa on valmiina, kolmas tuloillaan
Peittojen lisäksi on tehty niin sanottuja sytomyssyjä.

Käsityöt ovat mukava harrastus. Lähes jokainen on joskus kutonut sukkia, lapasia ynnä muuta tarpeellista.

Näin tehdään myös Huittistuvalla, Satakunnan Syöpäyhdistyksen Huittisten seu-dun paikallisosaston tiloissa. Käsityökerho kokoontuu joka perjantai ympäri vuoden kesää lukuunottamatta. Kerhossa käy 4–10 henkeä, milloin kukakin ehtii.

Innokkaimmat tekevät vielä kotonakin käsitöitä, joita osasto voi myydä. Näillä pienillä roposilla kustannamme jäsenistölle erilaista virkistystä.

Alkuvuodesta huomasimme, että meille on kertynyt pieniä keriä kaikenlaisia lankoja. Kerholaiset keksivät tehdä isoäidin neliöistä virkaten peittoja. Peitot on aikanaan tarkoitus lahjoittaa Satakunnan Keskussairaalan syöpäosastolle. Nyt on kaksi peittoa jo valmiina ja kolmas tulossa.

Syöpähoidot ovat pitkäaikaisia ja vaikeita. Ja kun joutuu olemaan sytostaattihoidossa useamman tunnin, on mukava kääriytyä kauniin peiton sisään. Näin voimme antaa potilaille lohtua ja lämpöä.

Ne, jotka eivät osallistuneet peittojen virkkaamiseen tekivät virkkasivat tai neuloivat puuvillalangasta niin sanottuja sytomyssyjä. Myssyjä on jo aiemminkin lahjoitettu keskussairaalaan, mutta lisää aina tarvitaan.

Viimeksi me kannoimme kortemme kekoon, kun lahjoitimme 30 myssyä Turkuun, jossa niistä oli pula.