Liikunnan iloa ja terveystietoa

23.09.2016 - 13:21 Elisa Laakso
Yksi Huittisten voimailijoiden toiminnan esittelijöistä oli MM-kultamitalisti Matias Kulmala. (Kuva: Elisa Laakso)
Yksi Huittisten voimailijoiden toiminnan esittelijöistä oli MM-kultamitalisti Matias Kulmala. (Kuva: Elisa Laakso)

Liikuntavinkkejä ja tietoa terveydestä oli tarjolla huittislaisten yhdistysten ja urheiluseurojen sekä Huittisten nuoriso- ja liikuntapalveluiden järjestämässä Liikunta iloksi -tapahtumassa. Huhkolin-nassa ja sen ympäristössä liikkui tapahtuman aikana muutama sata ihmistä.

Tapahtuma alkoi erityisliikunnanohjaaja Elisa Laakson vetämällä alkuverryttelyllä. Sen jälkeen halukkaat saivat lähteä Ladun ja polun merkkaamille yhden tai kahden kilometrin kävelylenkeille

Huhkolinnassa yhdistykset ja urheiluseurat esittelivät toimintaansa ja järjestivät muun muassa erilaisia lajikokeiluja sekä terveydentilan, verenpaineen, sokerin ja uloshengityksen, mittauksia. Tapahtumassa kuultiin myös tietoiskuja keväällä Huittisissa alkaneesta liikuntapalveluketju-hankkeesta sekä keliakiasta.

Huittisten Voimistelu ja liikunta piti demotunnin Lavis-lavatanssijumpasta, Huittisten voimailijat esittelivät penkkipunnerrustaitoja ja Shotokan Karate Do opetti yleisölle erilaisia irtautumiskeinoja.

Lounais-Suomen Urheilu ja Liikunta sekä Lujan ringettejoukkue järjestivät Huhkolinnan edustalla lapsille ja nuorille liikunnallista tekemistä. Paikalla oli muun muassa ilmatäytteinen peliareena sekä pyörätuolirata.

Tapahtuman järjestelyihin osallistuivat Huittisten–Sastamalan hengitysyhdistys, Huittisten reumayhdistys, Sastamalan seudun keliakiayhdistys, Satakunnan syöpäyhdistyksen Huittisten paikallisosasto, Huittisten sydänyhdistys, Huittisten Latu ja polku, Huittisten diabetesyhdistys Kehitysvammaisten tuki, Huittisten Shotokan Karate Do, Huittisten Voimistelu ja liikunta, Lauttakylän Luja t 03–04, SBS Rupu, Huittisten voimailijat, Huittisten curling-seura sekä Huittisten kaupunki.