Lauttakylän lukio esittäytyi yläkoululaisille

21.11.2018 - 11:15 Leevi Viljanen, Lauttakylän lukion abiturientti
Linda-Lotta Pelli (vas.) ja Tiia Lehtonen esittelivät lukiotaan yläkoululaisille. Kuvaaja: Sami Kaisko
Linda-Lotta Pelli (vas.) ja Tiia Lehtonen esittelivät lukiotaan yläkoululaisille.

Lauttakylän lukiossa järjestettiin jo perinteeksi muodostunut markkinointitapahtuma, lukiomessut. Messuilla esiteltiin eri oppiaineiden toimintaa omilla pisteillä, joissa päivän aikana lukiolla vierailleet saivat käydä tutustumassa. Kävijöitä oli noin viitisensataa Huittisten, Alastaron ja Äetsän kouluista.

Lukion rehtori Timo Mäkinen toteaa, että messujen tarkoituksena on mainostaa lukion olemassaoloa ja saada oppilaat valitsemaan nimenomaan Lauttakylän lukion.

–Meillä on monipuolisesti eri aineita ja olemme olleet tilastoissa useamman kerran ylioppilaskirjoituksissa Satakunnan paras lukio, Mäkinen toteaa syiksi, miksi pitäisi tulla Lauttakylän lukioon.

Lukion opinto-ohjaaja Anu Heinonen-Seppälä oli messuilla loistavilla fiiliksillä ja piti siitä, että jokainen aine sai esittäytyä sille ominaisella tavalla. Messuilla oli esimerkiksi demonstraatioita fysiikasta ja matematiikkaa esitettiin korttitempuilla.

Lukion opiskelija Linda-Lotta Pelli oli kansainvälisyyden pisteellä kertomassa erilaisista lukion matkoista maailmalla. Kansainvälisyyden pisteellä pelattiin karttapeliä mailla, joissa lukion opiskelijat ovat opintojensa aikana vierailleet. Rastilla oli myös esillä matkamuistoja ja projektikuvia reissuilta. Pellille koulun matkat ovat antaneet uusia ystäviä, avanneet maailmaa, antaneet mahtavia muistoja ja kokemuksia elämän varrelle.

Messuilla vieraiden oppaana toiminut Tiia Lehtonen pääsi myös kertomaan omia kokemuksiaan opastamilleen ryhmille. Lehtonen sanoi lukio-opintojen kasvattaneen häntä ihmisenä. Hän kokee saaneensa Lauttakylän lukiosta muistoja, jotka kulkevat aina mukana.

Sekä Pellin että Lehtosen mukaan Lauttakylän lukioon kannattaa tulla, koska lukiossa on rento ja hyvä ilmapiiri, hyvät opettajat, siellä saa hyvin kavereita ja lukio antaa hyvät perusteet elämään.