Pellonpuistossa kaupunkiseikkailtiin Unelmien liikuntapäivänä

21.05.2019 - 10:24 Liikkuva koulu -kurssilaiset
Rasteilla vaadittiin joukkueilta myös yhteisityötaitoja.
Rasteilla vaadittiin joukkueilta myös yhteisityötaitoja.
Tunnistusrastilla piti tunto- ja makuaistin perusteella tunnistaa esineitä ja ruoka-aineita
Akrobatiarastilla joukkueiden piti muodostaa kuvan mukaisia asentoja, jotka pisteytettiin.

Valtakunnallista Unelmien liikuntapäivää vietettiin 10.5. ympäri Suomea yli 900 tapahtumassa. Pellonpuiston koulussa Liikkuva koulu -kurssilaiset halusivat myös olla mukana tapahtumassa ja järjestivät koulun oppilaille kaupunkiseikkailun yhdessä oppilaskunnan kanssa.

Oppilaat saivat kerätä 3–4 hengen joukkueen ja ilmoittautua kisaamaan Kaupunkiseikkailuun. Se kesti kahden ensimmäisen oppitunnin ajan.

Kaupunkiseikkailussa joukkueiden tehtävänä oli löytää kartan osoittamille ras-teille ja rasteilla suorittaa erilaisia tehtäviä, joiden suorittamisesta sai pisteitä.

Tehtäviä löytyi laidasta laitaan. Oli voimaa vaativaa traktorinvetoa ja tasapainoi-lua akrobatiarastilla. Sokkona piti maistella ruokia ja silmät sidottuna liikkua tois-ten ohjeistuksen mukaan.

Heittotaitoja mitattiin tulitikun heitossa ja pallotutka kertoi potkuvoiman. Opettajien tuntemusta testattiin tietovisassa ja muistikin oli koetuksella. Nopeudesta oli hyötyä 400 metrin juoksussa ja huutorastilla desibelimittari ylitti melurajan.

Kaikkiaan rasteja oli 15.

Kaupunkiseikkailu liikutti noin 150 oppilasta ja rupeaman jälkeen oppilaat olivat hymyssä suin ja odottivat innolla tulosten julkistamista. Kolme parasta joukkuetta palkittiin paikallisten yritysten lahjoittamilla palkinnoilla.

Palaute oli hyvää. Eräs Kaupunkiseikkailuun osallistuja totesi: “Kiva tapahtuma, tällänen pitää olla ens vuonnakin!”

Myös Liikkuva koulu -kurssilaiset olivat tyytyväisiä tapahtumaan.

“Joukkueet olivat innokkaasti mukana, sää oli todella hyvä, kaikilla oli positiivinen asenne ja se teki päivästä todella mukavan.”

Huhtikuussa Liikkuva koulu -kurssilaiset järjestivät alakoululaisille liikuntatapah-tuman Tahto-areenalla. Päivän aikana liikkumassa oli lähes 300 alakoululaista.

Alakoululaiset kiersivät liikuntapisteitä pienissä ryhmissä. Lapset pääsivät esimerkiksi voimistelemaan temppuradalle ja kisailemaan viestissä esteradalla. He myös elasivat salibandyä, leikkivät polttopalloa ja kahden tulen välissä -leikkiä sekä suo-rittivat erilaisia liikunnallisia haastetehtäviä.

Liikkuva koulu -kurssin opettaja Sanna Höylänen totesi päivän onnistuneeksi. ”Lapset tykkäsivät liikkua ja meidän 9.-luokkalaiset ohjaajamme saivat erittäin hyvää kokemusta sekä tapahtuman järjestämisestä että myös ohjaamisesta.”

Liikkuva koulu -kurssilaiset

Liikkuva koulu -kurssi on Pellonpuiston koulun valinnaisaine yhdeksännellä luokalla. Ideana on tutustua ja antaa perustietoja liikunnanohjaamisesta ja saada käytännön kokemusta oppilasryhmän ohjaamisesta Kurssi antaa oppilaille valmiuksia ohjata muun muassa lasten- ja nuorten liikuntakerhoja Kurssilaiset järjestävät liikuntatapahtumia ja pitävät tunteja omanikäisilleen sekä alakouluikäisille. He myös kehittävät yläasteen välitunneille ja oppitunneille liikunnallisia ideoita.