Iloa, elämyksiä, ikuisia muistoja!

19.08.2015 - 12:14 HVoLi
Suomalaiset marssivat avajaisiin isäntämaan oikeudella viimeisenä, kuvissa huittislaisia keskivaiheilla Kuvaaja: Kai Kylä-Liuhala
Suomalaiset marssivat avajaisiin isäntämaan oikeudella viimeisenä, kuvissa huittislaisia keskivaiheilla
Perheliikunnan kenttäohjelma avajaisissa Kuvaaja: Kai Kylä-Liuhala
Nuorten kenttänäytöksen sanoma oli selkeä Kuvaaja: Anette Kylä-Liuhala
Valkean linnun esiintymisasut loivat esitykselle harmonisen tunnelman

Heinäkuun toisella viikolla Helsinki täyttyi kirjavasta joukosta voimistelijoita, kun World Gymnaestrada saapui viimein Suomeen. Tapahtuma keräsi yhteensä 21 000 osallistujaa ympäri maailmaa. pelkästään Sveitsistä Suomeen oli lentänyt peräti 3800 jumpparia. Huittisten Voimistelu ja Liikunta lähti tapahtumaan mukaan 29 voimistelijan joukolla.

Gymnaestrada oli unohtumaton kokemus kaikille monipuolisuutensa ansiosta. Joka päivä oli tarjolla satoja lavaesityksiä, kenttänäytöksiä sekä muuta liikunnantäyteistä oheisohjelmaa. Rohkeimmat osallistujat pääsivät kokemaan myös Olympiastadionin tornin huikeat maisemat. Yhteisten näytösten ja iltaohjelmien aikana solmittiin ystävyyssuhteita ja iloittiin kielimuurista huolimatta.

Seura oli mukana kolmessa eri kenttänäytöksessä: perheliikunta esiintyi avajaisten Let the fun begin -ohjelmassa, nuoret esiintyivät Kesän parhaissa festareissa ja naiset olivat mukaan Valkeassa linnussa, joka esitettiin lähes täydelle Olympiastadionille sekä Midnight Sun Special -näytöksessä että päättäjäisissä. Midnight Sun Special -kenttänäytös oli Gymnaestradan ohjelmatarjonnan uutuus, sillä koskaan aiemmin ei samankaltaista kenttänäytöstä ole ollut ohjelmassa. Suomen valoisa kesäyö loi näytökselle ainutlaatuiset puitteet.

Tapahtuma näkyi koko viikon ajan myös televisiossa, josta tarkkasilmäisimmät onnistuivat bongaamaan huittislaisia kasvoja. Seuraava Gymnaestrada järjestetään vuonna 2019 Itävallan Dornbirnissä, ja myös huittislaiset aikovat olla mukana.