Sepelkyyhkyn poikaset suihkussa

19.06.2018 - 11:58 Kalevi Vatja
Suihkussa sepelkyyhkyn poikaset olivat milloin kyljellään, milloin siipiään levitellen. (Linnut on kuvattu ikkunalasin läpi, jotta poikaset eivät häiriintyisi.) Kuva: Anja Vatja. Kuvaaja: Anja Vatja
Suihkussa sepelkyyhkyn poikaset olivat milloin kyljellään, milloin siipiään levitellen. (Linnut on kuvattu ikkunalasin läpi, jotta poikaset eivät häiriintyisi.) Kuva: Anja Vatja.

Eräänä päivänä kesäkuun toisella viikolla huomasimme ison pihakuusemme oksilla sepelkyyhkyemon ja yhden poikasen.

Näytti siltä että poikanen ei vielä pystyisi lentämään. Siipiharjoituksia kyllä tehtiin puun oksalla innokkaasti ja ahkeraan.

Yllätys tapahtui muutamaa päivää myöhemmin illansuussa, kun kuusesta laskeutuikin kaksi poikasta pihamaallemme. Minulla oli nurmikon sadetuskastelu menneillään melko pienellä veden paineella.

Ja kuinka ollakaan poikaset tulivat nopeasti nauttimaan mukavasta vesisuihkusta kuuman päivän päätteeksi. Ne makasivat milloin kyljellään ja milloin siipiänsä levittäen suihkun suuntaan, ilmiselvästi nauttien raikkaan viileästä vesisuihkusta.

Alas tultuaan poikaset olivat jo lentokykyisiä, koska suihkupäivän jälkeen aikaisin aamulla ne lensivät emonsa opastamina pois kuusestamme. Sen jälkeen ei niitä lintuja ole kuusessa näkynyt.