Kaarirannan väellä retkipäivä

18.10.2017 - 13:18 Simo Laitila
Aune Bäcklund ja Milja Kesonen ihastelivat kaunista hevosta Rekikosken Ratsastus- ja vapaa-aikakeskuksessa Huittisten Rotaryklubin järjestämällä retkellä. Kuvaaja: Hannu Suontausta
Aune Bäcklund ja Milja Kesonen ihastelivat kaunista hevosta Rekikosken Ratsastus- ja vapaa-aikakeskuksessa Huittisten Rotaryklubin järjestämällä retkellä.

–On meillä upea ilma. Hienoa, että tällainen retki tänne on järjestetty. Kuka on mahtanut järjestää? Näin kommentoi Milja Kesonen Huittisten Rotaryklubin järjestämää retkeä Rekikosken Ratsastus- ja vapaa-ajankeskukseen.

Syksyisenä sunnuntaina rotaryklubi järjesti kyydityksen, makkara- ja lettukestit Kaarirannan palvelukodin asukkaille. Kaksikymmentä asukasta hoitajineen ja rotaryavustajineen kierteli keskuksen pihamaalla katsellen kauniita hevosia, lampaita ja riikinkukkoa. Hevoset tulivat lähelle odottaen taputuksia ja riikinkukko hämmästeli käytävää rauhallisesti kulkevia ihmisiä kätkeytyen toisinaan mökkinsä taakse.

Lettuja napostellessaan ja kahvia hörppien Milja Kesonen kertoi menetetyn Karjalan muistoista.

–Kun lähdettiin kotoa, jouduimme jättämään eläimiä navettaan. Kiire oli, eikä kaikkea voinut mitenkään ottaa mukaan.

Monenlaisia asioita kauniissa auringonpaisteessa ulkosalla käytiin läpi. Oli hyvä olla ulkona ja nauttia retkellä olemisesta ja ihmisistä ympärillä.

Sisätiloissa klubin presidentti Pertti Kuisma kertoi klubin toiminnasta ja siitä, miten rotarien yksi keskeinen tehtävä on toteuttaa sekä lähimmäistä palvelevaa toimintaa lähellä ja kaukana eläviä ihmisiä.

–Rotarit ympäri maailmaa ovat esimerkiksi lahjoittaneet yli 500 miljoonaa dollaria polion kitke-miseksi maailmasta.

Retkipäivä päättyi yhteislauluhetkeen.