Kierrätysteräs kiilteli

13.09.2016 - 12:51 mukana ollut

Enkeli korkean kaariportin harjalla toivotti tervetulleeksi Rekikosken kyläyhdistyksen väen, kun heinäkuun viimeisenä sunnuntaina tehtiin retki Kyösti Iitin enkelipuistoon Pöytyälle.

Ite- eli itse tehty elämä -taiteilija Iitti on rakentanut kuivalle mäntykankaalle puolen hehtaarin kokoisen järven ja tehnyt sen ympärille 50 patsasta kertomaan tarinoita. Portin enkelin Iitti teki auto-onnettomuudessa kuolleen veljensä muistoksi.

Patsaista meille tarinoi opas, koska ite-taiteilija itse oli ohjaamassa väkeä, joka samaan aikaan saapui harmonikan soittajien konserttiin.

Tekojärven ympäri oli reitti, jonka varrella oli muun muassa maailman vahvin nalle, ranskalainen postiljooni, sekä ainoat kullanvärisinä hohtavat patsaat: Aatami ja Eeva sekä hopeanhohtoinen kobra. Aatamilla on kädessä kukkakori sukukalleuksien peittona. Kolmikon valmistaminen on vaatinut Iitiltä noin tuhat työtuntia.

Ite-taiteilija on käyttänyt patsaidensa tekoon kierrätysterästä, äkeiden piikkejä, aurojen siipiä, metallilevyjen paloja, pesukoneen rumpuja ynnä muita. Ne kaikki ovat levyseppähitsaaja-Iitin käsissä muotoutuneet nautittavaksi kokonaisuudeksi.

Näkemästämme ei osaa riittävästi kertoa, se pitää käydä itse paikan päällä katsomassa. Sitä mieltä on ainakin

mukana ollut