Ripovuorta raivaamassa

13.08.2017 - 12:05 Anu Hakala
Talkoiden lomassa nautittiin kahvit, munkit ja makkarat. Kuvaaja: Anu Hakala
Talkoiden lomassa nautittiin kahvit, munkit ja makkarat.
Talkooavain. Kuvaaja: Anu Hakala

Huittisten Maatalousnaiset vastaanottivat viimevuonna yhdistysten talkooavaimen edelleen luovutettavaksi. Avaimen tarkoituksena on yhdistää paikallisten yhdistysten voimaa ja talkoillen saada aikaan paikkakunnalla jotakin hyvää. Maatalousnaiset valitsivat talkootyön kohteeksi Ripovuoren ja haastoivat Suontaustan kyläyhdistyksen mukaan.

Yhteistyössä kaupunginpuutarhuri Aino Ojansuun, ympäristöinsinööri Matti Forsmanin sekä Varsinais-Suomen ELY-keskuksen ylitarkastaja Iiro Ikosen kanssa laelta raivattiin 6.7. lehtipuita ja pusikoita. Ripovuorella esiintyy kallionsinisiipi perhosta, joka on luokiteltu vaarantuneeksi lajiksi. Laji rauhoitettiin vuonna 1989. Sen toukat käyttävät ravinnokseen laella kasvavaa isomaksaruohoa, jolta pusikoituminen vie elintilan. Lisäksi lehtipuut ja pajut peittävät upeaa maisemaa, joka vuoren laelta avautuu.

Entisen tanssilavan paikalle oli vuosien saatossa kasvanut jo melkoinen metsikkö, joka on nyt kaadettu. Risut ja puut kaupunki toimittaa edelleen hyötyjätteeksi. Maatalousnaiset kiittävät erittäin aktiivisesti haasteeseen vastannutta Suontaustaa. Suurella porukalla saimme paljon näkyvää ja hyvää aikaan.