Veden paine nosti verenpainetta taannoin Karhiniemellä

13.08.2015 - 16:15 Petri Kiiski

Kiitokset Huittisten kaupungin vesilaitokselle hyvästä asiakaspalvelusta puhelinkeskusteluissa, sekä lopulta putkivuodon korjaamiseen johtaneista toimenpiteistä.

Menneen heinäkuun puolivälin paikkeilla kaupungin vesijohtoverkon paine saavutti pohjalukemansa Huittisten vauraalla pohjoisella esikaupunkialueella, Karhiniemellä. Veden paine oli hiipunut jo pitkin kevättä ja jokunen yhteydenotto kaupungin suuntaan oli varmaan lähtenyt jo aiemminkin. Itse arvelin vanhan vesitornin vajaan töyttöasteen tai uuden rakennustyön syypääksi heikkoon suihkuun. Päätin lopulta kuitenkin ottaa yhteyttä vesilaitokselle saavuttuamme lomamatkalta, eräästä niin pohjavedeltään kuin taloudeltaankin melko kuivasta eteläeuroopan maasta. Vettä siellä tuli kuitenkin hyvällä paineella hanasta, toisin kuin täällä tämän kesän vesikylläisessä Suomessa.

Soitin vesilaitokselle kolmena, neljänä päivänä, mutta ensin siellä arveltiin ehkä enemmän muita syitä kuin mahdollista putkirikkoa huonon paineen syyksi. Jankutettuani ongelmastamme vesilaitoksella alkoi tapahtua. He paikallistivat vuodon olevan Kokemäenjoen pohjassa makaavassa vesijohdossa, joka kulkee Karhiniemen sillan alavirran puolella. Paikalla työskenteli useampana päivänä sukeltaja, joka tukki reijät putkesta. Jää vain arvailtavaksi paljonko puhdasta vettä on hävinnyt alavirtaan? No onneksi vesijohto on vedenottamon alavirran puolella, ettei vesi ole ainakaan todennäköisesti turkulaisten nautittavaksi päätynyt. Putki on siis nyt paikkoja täynnä ja tullee uusittavaksi tai muutoin vuodot tulevaisuudessa jatkuvat.

Verenpaineen nousun syitä on siis surkean vedenpaineen sijaan haettava jälleen Karhiniemelläkin omista geeneistä tai huonoista elintavoista.