Paikallisyhdistykset Diabetesliiton kivijalka

10.11.2015 - 09:50 Tuula Helariutta
Helsingissä pelatun curling-kisan pronssimitalin saivat kaulaansa Terttu Teini (vas.), Pirkko Suuniitty, Timo Kivistö, Matti Suuniitty ja Hilkka Koskua. Kuvaaja: Pirjo Toivo
Helsingissä pelatun curling-kisan pronssimitalin saivat kaulaansa Terttu Teini (vas.), Pirkko Suuniitty, Timo Kivistö, Matti Suuniitty ja Hilkka Koskua.

Sinikka Satoranta Huittisten Huhtamosta jatkaa Huittisten seudun diabetesyhdistyksen puheenjohtajana.

Muiksi hallituksen jäseniksi yhdistyksen syyskokouksessa valittiin Pirjo Toivo, Tauno Autio, Paavo Nurminen, Matti Suuniitty, Reijo Vuorio, Ritva Saarinen ja Asko Hosike. Saarinen ja Ho-sike ovat hallituksen uusia nimiä.

Kokous hyväksyi ensi vuoden tulo- ja menoarvion sekä toimintasuunnitelman, jossa suuri rooli on monilla liikuntakerhoilla ja suositulla virkistyskerholla. Toiminnassa kiinnitetään liikunnan lisäksi huomiota painonhallintaan ja terveelliseen ruokavalioon.

Tavoite on saada toimintaan mukaan myös työikäisiä diabeetikoita, siihen pyritään muun muassa liikuntaryhmien aikatauluttamisella.

Huittisten terveyskeskuksen diabeteshoitaja Eija Sampolahti on parin vuoden virkavapaan ajan ollut työssä Diabeteskeskuksessa Tampereella. Hän toi terveiset syyskokoukselle.

Hän kiitteli huittislaisyhdistyksen aktiivisuutta ja totesi juuri paikallisyhdistysten olevan Diabetesliiton toiminnan kivijalka.

–Teette uskomattoman tärkeää työtä, Sampolahti muistutti kokousväkeä. Hän myös kannusti yhdistystä yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen diabeetikoiden aseman parantamiseksi.

Lisäksi hän kertoi muistakin diabeetikoille tärkeistä asioista, kuten jalkojenhoidosta, Diabetes-keskuksen kursseista ja insuliinikynien oikeaoppisesta käytöstä.

Puheenjohtaja Satoranta luovutti kokouksessa pronssimitalit yhdistyksen voitokkaille curling-pelaajille. Yhdistyksen joukkue osallistui syyskuussa Helsingissä yhdeksän joukkueen kisaan ja sijoittui pronssille.

Mitalin saivat Pirkko ja Matti Suuniitty, Terttu Teini ja Timo Kivistö sekä Hilkka Koskua.

Joukkueen kahdella pariskunnalla on mitaleita entuudestaankin: kaksi aiempaa Huittisten mestaruutta, yksi Salon kutsukilpailun kultamitali sekä tämänvuotinen Huittisten kisan hopeamitali.