Ekaluokkalaisilla koiravieraita

09.09.2014 - 19:13 Lotta Toivola
Lapset saivat kouluun karvaisia vieraita.
Lapset saivat kouluun karvaisia vieraita.

Perjantaina 5.9. riitti Lauttakylän koululla vipinää, kun kesken koulupäivän pihalle ilmestyi neljä koiraa.

– Ekaluokkalaisia tultiin moikkaamaan ihan koiravoimin, Suomen Karva-Kaverit Ry:n ohjaajat kertovat.

Nemo, Jeppe sekä Nikita ja Polina saivat paistatella hellyydenosoituksissa ja ihailussa koko tunnin ajan, kun lapset pääsivät heitä rapsuttelemaan. Kysymyksiä riitti ja temppujakin koirat saivat esitellä innokkaalle yleisölle.

– Lapset kertoivat omista lemmikeistään ja koulun alustakin juteltiin. Läksyjä on puheiden mukaan ollut riittämiin. Koirat jaksoivat hienosti vastaanottaa yli kuusikymmentä oppilasta.

Suomen Karva-Kaverit Ry on perustettu 2011 Turussa.Karva-Kaverit käyvät vapaaehtoistoimintana ilahduttamassa vanhuksia, kehitysvammaisia ja lapsia ja nuoria lastenkodeissa, päiväkodeissa ja erilaisissa tapahtumissa. Suomen Karva-Kaverien toiminnassa on paljon erikokoisia ja -lajisia eläimiä, jotka kaikki rakastavat halaamista ja rapsutusta.

Huittisissa toiminnassa on mukana kissa ja kahdeksan koiraa, lisäjäsenet ovat aina tervetulleita. Karva-Kaveri voi olla mikä tahansa eläin, joka rakastaa rapsutuksia. Käymme säännöllisesti paikallisissa hoitokodeissa vierailuilla sekä olemme mukana erilaisissa tapahtumissa. Toiminta on vapaaehtoistyötä ja saamme sitä mitä annammekin – hyvää mieltä ja iloa. Eläimen seurasta nauttii itsekin ja samalla voi viedä sitä tunnetta heille, joilla ei ole siihen omassa arjessaan muuta mahdollisuutta. Harrastuksena tämä sopii koko perheelle. Lapsetkin voivat tulla aikuisen kanssa hoitokotivierailuille. Lapsen näkeminen tuo iloa niin vanhuksille kuin kehitysvammaisillekin sekä lapsi oppii ymmärtämään ja kohtaamaan erilaisuutta.

Toivottavasti vierailumme toi lapsille hieman lisää iloa ja virtaa koulupäiviin.

Lotta Toivola

Suomen Karva-Kaverit Ry,

koordinaattori Huittinen