Siirtolapuutarhan kesäpäivämarkkinoilla viihdyttiin

05.08.2018 - 17:42 Eeva-Liisa Vanhatalo
Leppoisa tunnelma Kuvaaja: Eeva-Liisa Vanhatalo
Leppoisa tunnelma
kirpputorilöytöjä Kuvaaja: Eeva-Liisa Vanhatalo
Heittotyyli vapaa Kuvaaja: Terhi Tuominen
Kastelukannukisan voittajat Kuvaaja: Terhi Tuominen
Lettuja ja makkaraa Kuvaaja: Eeva-Liisa Vanhatalo

Rentoa kesätunnelmaa koettiin lauantaina Huittisten Pappilanniemessä kun satakunta ihmistä löysi perille siirtolapuutarhan kesäpäivämarkkinoille.

Myynnissä oli siirtolapuutarhan palstoilla kasvatettuja tuotteita ja jäsenten tekemiä leipomuksia. Tänä vuonna mukana myös gluteenittomat tuotteet. Onneaan sai koittaa arpajaispisteessä ja kirpputorilta saattoi tehdä löytöjä. Suun sai makeaksi pitsireunaisilla muurinpohjaletuilla ja kun sää suosi niin pystyi kiireettä istuskelemaan kahvikupposen kera. Moni kiersikin tapahtuma-alueen jälkeen vielä siirtolapuutarha-alueen läpi. Lapset pistäytyivät kasvojenmaalauspisteessä saaden kauniin kukkakuvion poskeensa.

Kovaa heittokisaakin tapahtumassa käytiin ja koska oltiin siirtolapuutarhassa niin heittovälineenä oli kastelukannu. Tunnin kestävän kilpailun jälkeen voittajat selvisivät: Naisten sarjan voitti Veera Hongisto Huittisista 21 metrin heitollaan. Miesten sarjan voitti Tamperelainen Juho Liimatainen 25,6 metrin kiskaisullaan. Lasten sarjan palkinnot menivät Kirkkonummelle, voittajina sisarukset Kiia ja Mila Lavikainen, jotka saivat kastelukannun lentämään hienosti 9 ja 6 metrin päähän.

Tapahtumalla tehtiin siirtolapuutarha-aluetta tutuksi ja moni kävijöistä ei aiemmin ollut tiennytkään Huittisissa olevasta puutarhasta. Lauttakylän Siirtolapuutarhayhdistys ry on perustettu 1980 luvun alkupuolella . Tällä hetkellä mökkejä on 11. Vapaita palstoja löytyy ja sen voi pitää viljelypalstana tai rakentaa siihen mökin. Jos on kiinnostusta omalla palstalla puuhasteluun niin yhteys yhdistyksen puheenjohtaja Markku Rantaseen. Lisätietoja löytyy myös Lauttakylän Siirtolapuutarhayhdistyksen nettisivuilta.

Kiva kesäpäivä, nähdään viimeistään ensi kesänä uudestaan!