Lauttakylän siirtolapuutarhan perinteinen Kesäpäivätapahtuma

04.08.2019 - 18:41 Eeva-Liisa Vanhatalo
Tuotemyyntikojulla Sirkka Kesti-Mäkinen. Alempien kuvien kuvatekstit saa näkymään kun vie hiiren kuvan päälle. Terhi Tuomisen ottamien kastelukannunheittokisan kuvia lukuunottamatta kuvat Eeva-Liisa Vanhatalon. Kuvaaja: Eeva-Liisa Vanhatalo
Tuotemyyntikojulla Sirkka Kesti-Mäkinen. Alempien kuvien kuvatekstit saa näkymään kun vie hiiren kuvan päälle. Terhi Tuomisen ottamien kastelukannunheittokisan kuvia lukuunottamatta kuvat Eeva-Liisa Vanhatalon.
Kastelukannun heittokisan nuorimmat osanottajat Kaarle Tuominen (vas.) ja Wäinö Trogen odottamassa heittovuoroaan.
 Kastelukannun heittokisassa pärjäsivat parhaiten Henna Trogen, Juho Heinonen, Harri Kalliokoski ja Luukas Haavisto.
Väkeä riitti Kesätapahtumaan pitkin päivää.

Lauttakylän siirtolapuutarhan Kesäpäivätapahtumaa viettiin lauantaina mukavan sään merkeissä, sateen pelkoa ei ollut näkyvissä. Jännitettiin osaavatko kävijät paikalle ja kyllähän he osasivat.Hieman ennen yhtätoista alkoi polkupyörä- ja autovirtaa tulla Pappilanniemessä sijaitsevaan siirtolapuutarhaan.

Saunala -rakennuksen vieressä olevalle kentälle oli pystytetty tapahtuma-alue.

Siirtolapuutarhalaiset olivat leiponeet urakalla perjantaina ja puutarhoista oli otettu satoa myyntiin mm.perunaa, porkkanaa, kruunutilliä, kesäkurpitsaa.

Alueella saattoi kokeilla arpaonneaan, maistella muurinpohjalettuja ja grillimakkaraa.

Kahvin kera oli monenlaisia makoisia leivonnaisia tarjolla. Kirpputori tarjosi mahdollisuuden vaate- ja tavarahankintoihin.

Hetken päästä alueella kiersivät iloisen väriset kastelukannut uusien omistajien kainaloIssa, sillä puutarhalaiset olivat varanneet 48 kastelukannua jaettavaksi.

Mökkejä on alueella yhteensä 12 Omena- ja Kirsikkapolkujen varrella. Juuri ennen tapahtumaa polut saivat uudet hienot kyltit ja näin oli vierailijoiden helppo osata Kirsikkapolulla olevan mökin luokse, jonne pääsi sisälle tutustumaan. Moni hämmästyi ulkoapäin pieneltä näyttävän mökin kokoa kun sisälle pääsi. Hämmästeltiin kun mökki tuntuikin avaralta ja sieltä löytyi kaikki tarvittava.

Mökin puutarhasta oli lisäksi mahdollisuus viinimarjan itsepoimintaan. Moni kävikin keräämässä rasiallisen pensaissa, jotka tänä vuonna tuottivat runsaan punaisen marjasadon.

Puutarhojen kukkaloistoa ihasteltiin.

Toisen kerran oli kisailuna siirtolapuutarhan tyyliin sopiva kastelukannun heittokisa.

Hienoissa kaarissa kastelukannu lensikin. Kisan nuorimmat, Kaarle Tuominen ja Wäinö Trogen, ylsivät upeasti tasatulokseen 0,9 m. Wäinöä ei kipsattu jalkakaan estänyt osallistumasta kisaan.

Naisten sarjan voitto meni Huittisiin 19,95 metrin heitolla, jonka lennätti tyylillä menemään Henna Trogen. Miesten sarjan voittaja, Harri Kalliokoski, tuli Helsingistä ja tulos oli peräti 24,90 m. Junioreiden sarjan voiton mestaruus irtosi tasan 17 metrin heittokaarella, jonka teki Juho Heinonen. Palkinnoille ylsi myös Luukas Haavisto 10,35 metrin kiskaisullaan.

Hienoa oli nähdä, että alueella viihdyttiin ja kovasti lämmitti erään rouvan kertoma, että oli muuttanut työvuoroaan, että pääsisi ajoissa käymään Kesäpäivillä. Järjestäjinä olemme kiitollisia kaikille kävijöille, hienoa, että tulitte paikalle, ei mennyt uurastuksemme hukkaan. Toivottavasti nähdään ensi kesänäkin!

Lauttakylän siirtolapuutarha sijaitsee Pappilanniemessä Punkalaitumen joen äärellä.