Musta maisema kirkastui Ripovuoren uudenvuoden luonnonvaloista

01.01.2016 - 19:18 Pirkko Valpasvuo-Jaatinen

Kylmä tuuli tuiversi Ripovuoren laella, kun suuri joukko ihmisiä kokoontui perinteiseen aattoillan luonnonläheiseen tilaisuuteen. Taivas oli pilvinen ja maa musta, mutta kokkojen liekit, rakovalkean loimu ja jätkänkynttilöiden valosoihdut sekä ihmisten vilkas puheensorina ja iloinen mieli loivat lämpimän tunnelman.

18. kerran Huittisten seudun ympäristöyhdistys järjesti kaupungin ja seurakunnan sekä Sampulaiset ry:n kanssa uudenvuodenaaton tilaisuuden. Tällä kertaa upean maiseman ihailu oli keskeisessä roolissa. Kokemäenjoen uoma erottui komeasti ja Karhiniemen sillan kaari osoitti sen mittavuuden. Kaupungin valot, kirkontorni, uuden vesitornin valaistus ja tiestö erottuivat mainiosti.

Sampulaiset tarjoili puhvetista mainiota kuumaa mehua ja grillimakkaroita.

Kirkkoherrana 2015 aloittanut Rauno Herranen iloitsi seurakuntalaisilta vaaleissa saamasta tuesta.

Hän tähdensi, miten seurakunta edustaa erilaista näkökulmaa ajan kulumiseen. Kun Suomen valtio lähestyy 100 vuoden ikää, niin evl.lut. kirkko on pian 500 vuotias ja nuorimmatkin Raamatun kirjoitukset ovat lähes 2000 vuotta vanhoja. Kirkko edustaakin hyvin pysyviä ja kestäviä arvoja, joista on hyötyä ja turvaa muuttuvan maailman keskellä.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Aimo Lepistö kuvasi kaupungin työntäyteistä vuotta johon on oman lisänsä tuonut SOTE- uudistus. Kun kaupungilta siirtyy yli 200 työntekijää uuden itsehallintoalueen palvelukseen, siirtyy samalla pois puolet kaupungin budjetista. Tällä hetkellä näyttää kuitenkin hyvältä se, että Satakunta olisi jatkossakin oma itsehallintoalue ja Satakunnan keskussairaala ns. laajan palvelun päivystävä sairaala.

Hän totesi kaupungin tilanteen olevan lähtökohtaisesti vahva siirryttäessä vuoteen 2016. Huittinen säilyttää asemansa kaupallisena keskuksena ja elinkeinoelämä kehittyy edelleen. Hän uskoo, että Huittinen on tulevinakin vuosina asukkailleen, yrityksilleen ja yhteisöilleen hyvä ja turvallinen paikka asua, elää ja toimia.