Lukijan sana

Pyörällä kulkevat kaikki

07.06.2017 Tehdään yhdessä parempi Huittinen

Voi vain ihmetellä, miksi Huittisissa niin harva polkupyöräilijä käyttää pyöräilykypärää. Edelleen joukko pysyy harvana, vaikka tarkasteluun ottaisi kypärien aktiivisimman käyttäjäkunnan, kouluikäiset lapset.
Kysymys on paitsi pyöräilevien perheiden valinnoista, myös muiden toimijoiden, kuten koulujen, vanhempainyhdistysten ja harrastusporukoiden arvoista ja asenteista. Näkisin, että eri tahojen aktiivisuudella ja yhteisin ponnistuksin pyöräilykypärän käyttöä olisi mahdollista lisätä merkittävästi.

Hyvä palveluopas, teksti liian pientä

07.06.2017 ES

Katselimme pienessä mummuryhmässä kirjasta: "Palveluopas huittislaisille ikäihmisille". Siinä on kattavasti esillä kaikki palvelut, vastaanottoajat, osoitteet ja puhelinnumerot. Kiitos siitä!
Tutkimme kirjasta ja pesimme oikein silmälasit. Joku otti esiin suurennuslasin. Himmeän tekstin ympärillä sivuilla on tyhjää valkoista tilaa. Olemme yrittäneet olla virikkeellisiä, että selviäisimme tämän lopun aikaa nykyajassa ja käyneet jopa tietokonekurssilla.

Uuden liikuntahallin sijoituspaikka ihmetyttää

07.06.2017 Talkootyön tekijä

Huittisissa suunnitellaan vanhan purkamista sekä uuden koulun rakentamista Kivirannan pellolle. Ihan hyvä. Sinne saadaankin kivenkova koulu. Uusi liikuntahalli tulisi sijoittaa Kivirannan pellolle varaamalla riittävät pysäköintitilat meijeristä vesitornille päin noin tuhannelle autolle. Näin meijeri voisi olla maamerkkinä, jonka kaikki tietävät.
Näin saataisiin uusi torikin saman tien. Suojateillä voidaan käyttää painonappi-valo-ohjattua järjestelmää.
Kyllä kaupunki voisi sallia muidenkin uusien ideoiden tuomista esille kuin vain vanhan koulutontin käytöstä.

Ryti-näytelmää odotellessa

07.06.2017 Kulttuurin ystävä

Hienoa, että yhteistyökumppaneiden avulla Rauman kaupunginteatteri voi esittää Rakastunut Ryti -näytelmää Huittisissakin. Onhan meillä komea kulttuurisalikin, joka vieläpä kantaa presidentin itsensä nimeä.
Mielenkiinnolla odotan mitä Vampulan "poika" Tapio Liinoja ja käsikirjoittajakaverinsa Reidar Palmgren ovat saaneet irti Rytistä henkilönä. Tähän asti Rytistä kun on esitetty vain arvokkaan virallinen julkisivu.
 

Napakka

02.06.2017

Kyllä oli surullista katsella tyhjiä lipputankoja torstaina presidentti Mauno Koiviston hautajaispäivänä. Toivottiin yleistä suruliputusta. Ja jos olikin vedetty lippu puolitankoon, niin siellä se liehui edelleen vielä kello 19. Valtioneuvoston kanslian ohje: liputus alkaa aamulla kello 8 ja päättyy kello 17.30. Ja sen jälkeen liput nostetaan kokosalkoon.

Älä jätä laukkuasi vahtimatta

24.05.2017 Matkailija

Tässä varoitus matkustavaisille, ettei kävisi niin kuin minulle. Olin lähdössä matkoille ja odottelin bussia Salmenojan pysäkillä Vampulassa. Koska olin ajoissa, päätin hiukan jaloitella, jätin matkalaukun ja kävelin pientä lenkkiä siinä lähellä.
Yhtäkkiä kuulin, miten auto jarrutti. Se oli menossa Turun suuntaan, mutta tekikin yllättäen u-käännöksen pysäkin kohdalla. Luulin, että se oli joku tuttu, joka ottaa minut kyytiin, koska olin näköetäisyydellä.

Napakat

24.05.2017

Huittisten kaupungin lähiliikuntapaikkojen tekijöille! Muistattehan hankkia jonnekin puistoon tai leikkipuistoon pyörätuolikeinun. Muutoinkin leikkipuistoja voisi suunnitella niin, että otetaan huomioon nekin lapset, jotka eivät pääse liikkumaan.
Tasa-arvon puolesta

Tiilipruukinkujan Loimijoentien puoleisesta päästä löydettiin keskiviikkona 17. toukokuuta avaimet. Löytäjän yhteystiedot saa toimituksesta numerosta 02 555 4200.

Kirjaston pyöräteline ei sovi kaikille pyörille

24.05.2017 Tilda

Huittisissa on mainio kirjasto, osaava ja mukava henkilökunta. Rakennus on kaunis. Käyn siellä useita kertoja viikossa. Pyörätelineen käyttöohje on selkeä ja teline on tukeva, jos siihen saisi pyöränsä.
Ainakaan minun pyöräni runko ei sovi siihen ja pyöräni on tavallinen parikymmentä vuotta vanha naisten pyörä. Katossakin on juuri sillä kohdalla väli, jossa pyörä olisi, jos sen saisi telineeseen, ja se kastuisi sateella.
Ulkovalot kirjaston edessä kiveyksessä ovat tehokkaat, mutta koska ne ovat alhaalla, ne häikäisevät pahasti.
 

Liikuntahalli ja sen valtava merkitys Huittisille

10.05.2017 Sauli Savolainen, nuoriso- ja liikuntalautakunnan jäsen, Lauttakylän Lujan hallituksen jäsen, Susanna Visuri, nuoriso- ja liikuntalautakunnan puheejohtaja

Tietoa hallin käyttäjämääristä: Lauttakylän Luja liikuttaa noin 1 000 nuorta, Huittisten Voimistelu ja Liikunta noin 400 voimistelijaa. Käyttäjiin kuuluvat myös Yleisurheilu -95 ja Rupu sekä muita urheiluseuroja, joiden jäsenmäärät ovat huomattavia.
Unohtaa ei sovi koululaisten liikuntatunteja ja tapahtumia, joissa tarvitaan isot tilat esimerkiksi lukion vanhojen tanssit. Kaupunki järjestää liikuntaa kaikenikäisille esimerkiksi supersuosittua tuolijumppa.

Vanhasta mallia nykyhetkeen

10.05.2017 Aarno Korpela

Huittisiin suunniteltiin monitoimitalon ja auditorion rakentamista 1980-luvun alussa. Samoihin aikoihin kansalaisopisto kaipasi hallinto- ja opetustuloja. Ajankohtaiseksi tuli myös lisätilojen rakentaminen Etelä-Satakunnan Kauppaoppilaitokselle, johtokunta käynnisti lisärakennuksen suunnittelun 1984.
Taisin olla ”näköalapaikalla”. Olin kauppaoppilaitoksen rehtori ja kansalaisopiston johtokunnan puheenjohtaja. Olin ollut jäsenenä monitoimitalohanketta suunnittelevassa toimikunnassa.

Sivut