Huittisten uudesta koulusta

30.10.2019 Huittisten Perussuomalaiset ry

Tämänkin lehden sivuilla on käyty keskustelua Huittisten uuden koulun paikasta. Me Huittisten Perussuomalaiset haluamme myös panna lusikkamme soppaan.

Paitsi koulun paikasta haluamme, että puhuttaisiin uuden koulun tarpeesta. Syntyvien lasten lukumäärän per vuosi laskettuna nopeasti noin 70 lapsen tasolle, ei ole tarvetta lisätilalle.

Nykyisten ala-asteiden ollessa hyvä- tai tyydyttäväkuntoisia osoittaisi päättäjiltä suurta tyhmyyttä poistaa ne käytöstä. Kyseenalaiset säästöt muuttuisivat kokoajan kasvaviksi kuljetuskustannuksiksi. Puhumattakaan koulumatkaajasta esimerkiksi Tanokkaan periltä Huittisten keskustaan.

Kokonaan oma lukunsa on koko ajan kiristyvä Huittisten kaupungin talous. Se ei todellakaan mahdollista noin 13 miljoonan euron tarpeetonta investointia.

Kaupungin talouden kohennettua ja syntyvien lasten lukumäärän kasvettua uuden koulun paikka on mielestämme vanhan kivikoulun paikka. Koulun vaatima infra on valmiina ja tontti perustamiskustannuksiltaan mielestämme ylivertainen. Lisäksi emme turmelisi Huhkolan puiston virkistys- ja harrastusmahdollisuuksia.

Mielestämme kaupunginvaltuuston päätökset eivät ole kiveen hakattuja, vaan olosuhteiden muututtua ne voidaan avata.