Nuorilta terveisiä nuorille

23.10.2019 Nuorten Vastuuryhmä: Erika Kannisto, Jenna Kaija, Leevi Viljanen, Anni Mauriala, Nea Apilisto

Tämä kirjoitus on sinulle, joka olet perseillyt Kulmassa tällä viikolla, edellisellä tai sitä ennen.

Miltä sinusta tuntuisi, jos sinulle tärkeään paikkaan – kuten kotiisi –tulisi lauma nuoria rikkomaan tavaroita, käyttämään päihteitä ja haistattelemaan päin naamaa?

Meille Nuorten Vastuuryhmän jäsenille ja muille nuorille Kulma on kuin toinen koti. Siellä saa olla oma itsensä, nähdä kavereita ja kuulla uskon asioista. Viime aikoina Kulmassa hengailu ei ole ollut miellyttävää kuten yllä olevasta ja lehdestä olette saattaneet lukea. Yhdessä kotiseurakuntamme
parhaaksi -ryhmän jäsenet ovat huolissaan seurakunnan henkilöstöresurssien riittämättömyydestä nuortenilloissa (LL 16.10.).

Me jaamme saman huolen ja olemme olleet kyseistä ilmiötä todistamassa.

Sen lisäksi, että Kulmaan saadaan lisää vastuunkantajia, tämä peli ei voi jatkua. Kukaan ei jaksa katsella moista pelleilyä loputtomiin. Joten sinä, joka olet Kulmassa riehunut, voitko lopettaa?

Nuorisotyönohjaajat Huittisissa järjestävät nuorille toimintaa, jotta nuorilla olisi paikkoja, missä voi viettää kylmiä ja pimeitä iltoja. Iltoja ei järjestetä sen vuoksi, että nuoret tulisivat sinne riehumaan ja toimimaan epäkunnioittavasti.

Jatkossa toivommekin, että Kulmassa voidaan viettää iltoja rauhallisissa ja hyvissä merkeissä. Kaikki ovat Kulmaan tervetulleita, kunhan osaavat käyttäytyä.