Seurakunta vastaa

23.05.2018 Jyrki Smolander, vs. kirkkoherra Huittisten seurakunta

Huittisten seurakunnan tiloissa on kokoontunut useamman vuoden aikana vapaaehtoisten pyörittämä rukouspiiri Israelin ja Suomen puolesta. Seurakunnassa emme ole ajatelleet, että tällainen piiri olisi puolueellinen, sillä jonkun puolesta rukoileminen ei ole välttämättä ketään vastaan.

Kirkossa rukoilemme sunnuntaisin kotimaamme puolesta, mutta nekään rukoukset eivät ole suunnattu esimerkiksi Ruotsia, Venäjää tai mitään muutakaan maata tai kansaa vastaan. Oletan ja toivon, että Israel-piirissä ei myöskään rukoilla ketään vastaan.

Kristittyjä on kutsuttu rukoilemaan rauhan puolesta ja Lähi-itä on paikka, jossa rauhaa kaivataan erityisen kovasti. Raamattu kehottaa kristittyjä siunaamaan Jumalan omaisuuskansaa ja rukoilemaan rauhaa Jerusalemille. Toivon mukaan nämä Raamatun ohjeet ovat rukouspiirin ohjenuorana.

Haluan vielä muistuttaa, että kuka tahansa voi perustaa oman rukouspiirinsä. Rukoilijoita kirkko tarvitsee, enkä olisi heti ajamassa rukoilijoita kirkosta ulos. Edellytyksenä on, että he rukoilevat rauhan puolesta.