Pidetäänkö silti tytö ja pojat?

22.11.2017 Viivi Välimäki Äetsän koulu, Sastamala

Opetushallitus on laatinut oppaan, jossa annetaan ehdotuksia, miten tasa-arvoa voidaan lisätä opetuksessa. Oppaassa todetaan muun muassa, että lapsia on tärkeää puhutella nimillä, ei joukkoina ”tytöt” ja ”pojat”, kertoo Helsingin Sanomat 18.10.2016. Tämäkö on se tapa, jolla tasa-arvoa lisätään?

Olisi tietysti erinomaista, jos päästäisiin eroon näistä niin sanotuista ”tyttöjen ja poikien jutuista”, mutta pitääkö samalla luopua tytöistä ja pojista? Tämän voisi tulkita, kuinka ikään kuin kielletään nämä kaksi sukupuolta.

Tasa-arvo on ehdottoman tärkeä asia, ja sen pääajatus on, että naisilla olisi samat oikeudet kuin miehillä ja päinvastoin. Tämä on se mihin pyritään, mutta tämä pystytään saavuttamaan ilman, että kielletään kaksi biologian määräämää sukupuolta.

Sukupuolia koetetaan hävittää. Suunnitellaan, että henkilötunnukset muutettaisiin sukupuolineutraaleiksi, liikennemerkkejä uusitaan jo sukupuolineutraaleiksi ja ihmiset valittavat, kuinka on naisten- ja miestenvessoja. 
Pitäisikö minun naisena huolestua, törmäänkö pian uimahallin suihkutiloissa miehiin?

Suomi on erittäin turvallinen ja kehittynyt yhteiskunta, mutta epäkohtia on silti. Epäkohtia on aina, olisi huolestuttavaa, jos väitettäisiin toisin. Kuuluuko yhteiskuntamme painavimpiin ongelmiin, että poikia sanotaan pojiksi ja liikennemerkissä esiintyy nainen?