Vielä mökkiverosta

18.09.2019 Kalevi Yli-Korpela, suuri velallinen velkaisesta Huittisten kaupungista

Luin Lauttakylä-lehdestä (11.9.) Juha Lehtisen ja Esko Nurmen ansiokkaan kirjoituksen ”Korjaantuuko mökkiveron ylilyönti nyt?”. Jään suurella mielenkiinnolla odottamaan, mitä teille vastataan.

Itseäni, mutta samaa asiaa koskevasta asiasta haluan kertoa seuraavaa: Asun Lauttakylän läheisyydessä 95 vuotta vanhassa huoneen ja keittiön käsittävässä mökissä, jossa ei ole minkäänlaisia mukavuuksia. Tälle luksusasunnolleni oli vuodelle 2018 määrätty kiinteistöveroa alle 90 euroa. Nyt tälle puheenaolevalle vuodelle oli kiinteistövero korotettu peräti 170 euroon. Tästä johtuen odotan tulevaa vuotta pelonsekaisin tuntein.

En parhaalla tahdollanikaan voi ymmärtää niitä perusteita, jotka mahdollistavat näin runsaan veronkorotusmahdollisuuden.

En malta olla mainitsematta, että jos kaupungissamme jokaisen kiinteistön osalta veronkorotus olisi samaa suuruusluokkaa kuin itselläni, ei pääsisi kaupunkiamme köyhyys liki.

Kun kaupungin johto aikanaan vastaa Lehtisen ja Nurmen lukijan sana -kirjoitukseen, niin olisin tosi iloinen, jos saisin selityksen tähän minunkin asiaani – kiinteistöveroni huimaan korotukseen verrattaessa sitä edellisen vuoden verotukseen.

Mökki on vuoden aikana taas vuodella vanhentunut, kunto on entisestään huonontunut ja sen verotusarvokin on aivan olematon.