Koulu vanhan paikalle

17.07.2019 Huolestunut veronmaksaja

Nyt junalle on tehtävä täyskäännös ja koulujuna ajettava kiireesti takaisin kivikoulun suuntaan. Ei koulua kuulu rakentaa Huhkolan alueelle. Se on ulkoilu-, virkistys- harrastus-, liikunta- ja kilpailutoiminnalle tehty.

Kivikoulun tontti on oikea paikka uudelle koululle, eikä sitä saa käyttää kerrostalo- tai muulle asuinrakentamiselle. Kivikoulun tontin hylkäämisen syyksi on sanottu, että se on liian ahdas. Se on kuitenkin samat kaksi hehtaaria kuin Huhkolan tonttikin.

Koulu tarvitsee Huhkolassa paalutusta. Vanha koulu on ollut pystyssä noin 70 vuotta ja on edelleen ryhdissä. Siellä maaperä on kova, moreenia ja kalliota. Jos tontin alaosa kestää 3–4-kerroksiset kerrostalot, niin kyllä se silloin kestää leikkivät lapsetkin. Eikä tarvitse paalutusta
eikä pengerrystä tai panssariaitoja.

Koulua varten ei tarvitsisi tehdä kivikoulun paikalla kaavamuutosta. Siellä on valmiit tiet, viemärit, vesijohdot, sähköliittymät ja lämpöjärjestelmät. Näin tulee kustannussäästöä. Mutta kustannusarviota ei ole tehty. Olisi ehkä puolet Huhkolasta. Ja lapsille on turvallinen, lyhyempi koulutie. Kuka on yltiöpäisesti kivikoulun hylkäämisen takana?

Emme ainakaan me tunnolliset kuntalaiset, jotka maksamme kunnalle veroja. Seuraaviakin sukupolvia pitää ajatella.