Kommentteja Pettyneelle

16.05.2018 Sofia

Nimimerkki Pettynyt, kiitos ajatuksia herättävästä mielipiteestäsi (LL 3.5.).

Jos lähtökohtaisesti pukeutuu päivittäin päätavoitteenaan seksikkyys, on elämässä arvomaailma melko kiero ja pukeutuminen ei voi kuin mennä pieleen. Kas, kun seksikkyys on minusta sitä, että pukee päällensä juuri sen mitä itse haluaa välittämättä hetkeäkään, mitä muut ajattelevat. Itsevarmuus on seksikästä. Se miten kannat itsesi on seksikästä. Se, että uskallat pukeutua juuri miten haluat, ja seisot mielipiteidesi takana, on seksikästä.

Mutta se, mikä minun mielestäni on seksikästä voi olla naapurini mielestä täysin eri ja juuri siksi ei ikinä voi onnistua miellyttämään kaikkia.

On lisäksi melko alentavaa, että minun pitäisi pukeutua vain ollakseni seksikäs tai miellyttääkseni jonkun muun silmää. Naisen tai miehen.

Jokaisen vartalolla on omat kilometrinsä ja on mielestäni todella rohkeaa pukeutua pillifarkkuihin tai kireään vaatekappaleeseen jos omistaa näitä pahkuroita, monttuja ja koloja.

Nykymaailmassa omaa vartaloaan on vaikeampi rakastaa, kun esimerkkejä “täydellisestä vartalosta” on kaikkialla.

Muodissa parasta on se, että jokaiselle löytyy jotain päälle pantavaa ja vaikka päivittäin voi vaihtaa tyyliään jos siltä tuntuu. Onneksi myöskään kenenkään ei tarvitse tykätä kaikista tyyleistä, vaan voi pitää yllään juuri sitä mikä tuntuu itselle oikealta. Niin monta eri pukeutumistyyliä mahtuu tämän pallon päälle kuin on ihmistäkin.

Minä pidän mekoista ja hameista, mutta ne ovat epäkäytännöllisiä kiireisessä arjessani ja luulen, että sama ongelma on monella muulla. Toisaalta onhan ennenkin kuljettu pelkissä mekoissa, mitenhän se silloin onnistui? Oliko silloinkin kiire, vai onko se vain tämän uuden sukupolven ongelma? Ehkä meidän pitäisi vain totutella?

Se mikä on kenenkin mielestä mautonta ja paljastavaa pukeutumista on taas asia, jossa varmaan kukaan ei ole oikeassa. Paljastavaa tai ei, se ei saisi määritellä ketään ihmistä tai varsinkaan sitä, miten toista kohdellaan.

Jokaisen vartalo on kaunis, jokaisen vartalo on erilainen ja jokaisen vartalolla voi olla juuri se vaate, jonka itse kokee mukavaksi.

Se, mitä minä puen päälleni, ei kuulu sinulle, äidilleni tai kaimalleni. Ja onneksi meillä naisillahan on valinnanvaraa: ole “naisellinen” ja pue päällesi juuri se vaate, joka tuntuu hyvältä. Koska juuri Sinä näytät hyvältä!