Kiitokset napakan kirjoittajalle

17.12.2010 Marja-Liisa Hakanen

Monet kiitokset sinulle Lukijan sana –osastolla olleesta kirjoituksesta. On todella antoisaa, että syntyy todellista keskustelua tästä vellovasta parisuhdeasiasta.
Mitä tulee lemmikkikoiran siunaamiseen seurakunnan palveluksessa olevalta pastorilta, häneltä kyllä riittää perhevierailulla ollessaan perheen lemmikille pään silitys ja leuan alta rapsutus, jos lemmikki sitä kerjää. Eläin on sieluton.
Luodessaan ihmisen Jumala puhalsi ihmiseen elämän henkäyksen. Näin ihmisestä tuli elävä sielu, siis ikuisuusolento syntiin langenneenakin. On Jumalan suurta viisautta, jos esimerkiksi opaskoiraa käyttävä sokea henkilö rukoilee nöyrästi hyvyyden Jumalaa, että kaikkivaltias opettaisi ja ohjaisi opaskoiraa vastuullisessa ja vaikeassa tehtävässä ollessaan ”suojelusenkelinä” sokean matkassa.
Olen todella iloinen kun voin paremmin selvittää ja puolustaa homojen tai lesbojen, siis Jumalan luomien ihmisten asiaa.
Todellisuudessa he ovat Jumalalle yhtä rakkaita ja arvokkaita kuin jokainen ihminen on.
Jumala tuli Jeesuksessa maailman päälle ja sovitti jokaisen maailmassa elävän ja eläneen ihmisen synnit. Olemme kaikki tämän sovitustyön alla, olemmepa millaisia hyvänsä. Jumala kyllä sääti alussa, ennen syntiinlankeemusta, miehen ja naisen välisen yhteiselämän eli avioliiton. Säädös on tämän maailman ajan voimassa.
Sen tähden on jokaisen uskossa vaeltavan kristityn tehtävä ollut jo vuosisatoja rukoilla näiden poikkeavien puolesta, että he vapautuisivat poikkeavuudestaan ja jos ei niin käy, turvata Jeesukseen sovitustyön armoon henkilökohtaisesti. Tähän turvaten he ovat, kun uusi ikuisuusaika koittaa, tasavertaisia taivaan kansalaisia lunastustyön vastaanottaneiden muiden syntisten kanssa.
He kuuluvat, niin kuin jokainen ihminen, tänä päivänä tasavertaisesti jokaisen kirkon ja yksityisten ihmisten siunaavien ja voimaa antavien rukousten alle. Ei tarvita mitään erikoisrukouksia. Sen tähden ihmisten tulee rukoilla kaikkien puolesta, mutta ei siunata Jumalan vastaista elämää. Eihän jatkuvassa aviorikoksessa elävillä, murhamiehillä, varkailla, valehtelijoilla, ylpeillä tai ahneilla ole mitään erikoisrukouksia.
Toivoisin kannanottoja mielellään oikealla nimellä ja keskustelen nöyränä kaikkien kummastelevien kanssa. Kummastelen itsekin varsinkin Suomen ev.lut. kirkon arkkipiispan ja muiden piispojen toimintaa johtaessaan Suomen kansaa harhaan.
Unto Kivimäki