Viisas valitsee viihtyisän Vampulan

10.01.2018 Jukka Saarinen, Vampulassa viihtyvä

Päätoimittaja Marja-Liisa Hakanen nosti vuodenvaihteen toiveiden tynnyristä mielenkiintoisen ajatuksen (Lauttakylä 4.1.2017) ”mistä löytyisi idea, jolla vaikkapa Turun suunnalta houkuteltaisiin väkeä asumaan viihtyisään Vampulaan?”

Eurooppalaiseen meri- ja kulttuurikaupunkiin Turkuun ei Vampulasta todellakaan ”olisi ihan mahdoton matka ajella töihin.” Tunnissa pääsee torille. Vielä pikemmin Raision isoihin liikekeskuksiin ja etelänmatkoille Turun lentokentän kautta. Apulantatietä Uudenkaupungin autotehtaalle kuluu varttia enemmän.

Aikanaan Vampula kurotti Turkuun, kun täällä tehtiin isoja veneitä maailman merille. Nyt katseet voi suunnata Meyerin telakan alihankintatöihin. Aurajoen rantamilla

Torikan Lampolan karitsatuotteet tunnetaan hyvin Turun kulinaristien näköalapaikoilla. Samoin Kotajan eksoottinen ruusunterälehtihillo ja WamPullan piiraat sekä pikkuleivät.

Loimaata on markkinoitu Turun busseissa isosti vuosikausia. Nyt kantatiellä Vampulan nurkilla komeilevat kyltit ”Loimaata näkyvissä”. Siellä pitäisi lukea ”Viisas valitsee viihtyisän Vampulan”. Siihen, miten Loimaa sen tekee, osaa varmaan vastata uusi Huittisten elinvoimajohtaja.

Virttaanharju on turkulaisten ulkoiluparatiisi. He tietävät, että siellä heidän juomavetensäkin keinosuodatetaan. Vampulassa on hyvä koulu, hienosti hoidettu kirjasto, lääkäriasema neuvoloineen ja laboratorioineen sekä pankki, kauppa, posti ja palokunta. Varhaiskasvatus ja vanhusten hoivapalvelut toimivat ja urheilulla on vahva sijansa. Täältä ovat ponnistaneet niin lentopalloliigaa pelaava LP Vampula kuin maailmanmestari Amanda Kotaja sekä Olympiakomitean puheenjohtaja Timo Ritakallio.

Vampulassa on joustava ja hyvähenkinen yrittäjäyhdistys, jonka tori toimii kiinnostavan Vampula-viikon ja uudenvuoden jo maakunnankuulun ilotulituksen sykkivänä sydämenä.

Huittisten päättäjät, palauttakaa pikavuoron aamu- ja iltavuorot.

Kuulkaa paluumuuttajia siitä, miksi turkulainen tulisi tänne, kuten teki kansanedustaja, eduskunnan puhemiehenäkin toiminut Turun kaupunginvaltuuston entinen puheenjohtaja Jukka Mikkola.

Siitä, miten ihminen saadaan muuttamaan yleensä Huittisiin, voi lähteä liikkeelle tekemällä sisäisen tutkimuskyselyn niille kaupungin virkamiehille, jotka asuvat muualla kuin Huittisissa.