Elämäniloa nuorisolle

09.10.2019 Saara ja Matti

Olemme huolestuneita uutisista, joiden mukaan suomalaisten masennus lisääntyy ja jo hyvin nuorillekin joudutaan määräämään mielialalääkkeitä. Jostain pitäisi löytyä elämäniloa, joka auttaisi vaikeissa tilanteissa.

Me olemme löytäneet elämäniloa uskosta ja sama mahdollisuus on tarjolla kaikille muillekin. Se on tietysti aina vapaaehtoista, ketään ei voi pakottaa, mutta tämän hengellisen nuorisolaulun sanoissa siitä kerrotaan hyvin.

Anna Ålanderin tekstin on suomentanut Hilja Haahti.

"Miksi kohta nyt ei? Et sä viipyä saa ikirauhasi taattava ois! Kuule Taivainen Ystävä kolkuttaa, Hän sun kaihosi tyyntää vois. Ja sielusi virvoittaisi!

Miksi kohta jo ei, tänäpäivänä nyt, ennen laskua auringon? Sinun tähtesi Jeesus on kärsinyt, lain eestäsi täyttänyt on; sua juuri. Hän sen tähden vuottaa.

Miksi kohta nyt ei, kun rintasi on juuri raittihin riemukkain? Onko Herrasi rakkaus arvoton ja lahjansa tyhjää vain? Ah, jospa sun silmäsi aukeis!

Miksi kohta nyt ei? tule ennättäy, elä Jeesusta palvellen! Ilomielin ristin taistohon käy! Ole istutus taivahinen, tosi oksana viinipuussa.

Riennä ennen kuin kuoleman viikatemies elon uhkuvan poikki lyö. Pian toisehen maahan on kääntyvä ties ja sun päivääsi seuraa yö. Isän helmahan riennä, ah riennä."