Pitäiskös olla huolissaan?

06.11.2019 Lapset ensin

Huittisten keskustaan ollaan suunnittelemassa uutta ala-asteen koulua. Nyt on olemassa viisi hyvin toimivaa ala-astetta, hyväkuntoisine rakennuksineen. Pätevät opettajat ja kohtuulliset koulumatkat oppilaille, jotka pääsevät hyötyliikkuen lähikoululle.

Tätä hyvää ollaan ajamassa alas.

Jos ja kun uusi ala-aste valmistuu, oppilasmäärät ovat minimaaliset noin 10 000 asukkaan Huittisissa. Vuosina 2017 ja 2018 syntyivät pienet ikäluokat.

Onko taloudellisesti järkevää maksattaa veronmaksajilla uutta koulua? Mitä tapahtuu nykyisille kouluille, entä henkilökunnille? Onko laskettu ja päätetty, kuka viiden nykyisen koulun henkilökunnasta ”saa jäädä”.

Opettajat, koulunkäyntiavustajat ja teknisen puolen ja koulutoimen hallinto. Mikä on Huittisista pois muuttavien edellä mainittujen ammattitaitoisten työntekijöiden ja opettajien (veronmaksajien ja hyvin koulutettujen) osuus perheineen. Mitä jää jäljelle? Jäävätkö he odottamaan muutosta?

Ainakin eläkeikäiset linja-auto- ja taksikuskit saavat koulukuljetustöitä. Jos vaan autot kestävät koulukyytirallin huonokuntoisilla teillä. Kuljetuksetkin voivat kilpailutuksen jälkeen päätyä naapurikuntien yrittäjien haltuun.

Uuteen kouluun haaskattavilla euroilla saisi nykyiset koulut säilytettyä toimivina ja kehitettyä niitä jatkuvassa uudistuksessa tulevaisuuteen ammattitaitoisten pätevien opettajien yhteistyöllä.

Onko Huittinen tulevaisuudessa lapsi- ja ilmastoystävällinen? Vaihtoehtoina ajallisesti pitkät koulupäivät ja rasittavat kuljettavat koulumatkat.

Mikä on opetusministeriön kanta turhaan koulurakentamiseen? Huittisten pienillä syntyvillä ikäluokilla huomioiden, ottaen huomioon, saako hankkeeseen valtion apua. Ovathan hyvin toimivat nykyiset ala-asteet olemassa eikä lisätiloja tarvita.